Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania nu-si mai poate apara spatiul aerian, iar MApN recunoaste. Vin polonezii cu F-16

28 February 2016 5 Comments

f16Nu ca ar fi vreun motiv de lauda, insa de cate ori am tot spus asta, am fost luat in balon, inclusiv de unii piloti militari, de parca as fi spus ceva despre ei, insa iata ca MApN recunoaste cu jumatate de gura ca LanceR-ele nu mai fac fata.

Intr-un material mai amplu publicat de Digi24 apare si o reactie a ministerului, care spune ca:

“România este în măsură să îşi asigure serviciul de poliţie aeriană dar, având în vedere actualul context de securitate, consideră necesară o suplimentare. Astfel, pana la intrarea in dotarea Fortelor Aeriene a primelor aeronave F-16, dar si o perioada dupa acest moment, sprijinul statelor aliate in acest domeniu ramane deosebit de important pentru tara noastra.”

Asta spune MApN, ca sa nu avem discutii.

Primii care vor veni oficial sa ne apere spatiul aerian national vor fi, dupa toate informatiile, polonezii cu ale lor F-16 noi si capabile. Negocieri in acest sens au existat la reuniunile NATO intre ministrii Apararii de la noi si de la ei si se pare ca un acord e gata de semnare.

Din cate am inteles, problemele ar fi unele de amplitudine, pentru ca si vecinii si prietenii bulgari vor polonezi pentru Politie Aeriana, iar negocierile lor ar fi mai avansate.

Oricum, aceasta recunoastere cu juma de gura a problemelor foarte mari imi confirma banuielile in privinta exercitiului cu F-urile 18 canadiene, care vor petrece mai bine de o luna pe Mihail Kogalniceanu. Aveam vaga impresie ca n-au venit pentru plajele noastre largite, acum sunt convins ca vor face misiuni de lupta peste Marea Neagra.

Revenind la polonezi, karma ne-ar lovi crunt daca si-ar trimite in Romania MiG-urile 29. Cum care MiG-uri? Alea pe care au pus motoare si subansamble luate de pe ale noastre.

5 Comments »

 • Jap said:

  Păi bulgarii au văzut ce țeapă am luat noi cu ‘multirolul’ și au bătut palma cu polaci pt repararea-modernizare a 6 mig29 și 12 motoare. Nu vine nimeni să ne facă miliție aeriană,avem destule lancer-e. Forța fie cu voi.

 • Cezar said:

  Pai asta e problema, ca nu recunoaste nicicum! E ca nevasta prinsa in fapt cu amantul de catre sot, dar o tine tot pe a ei….nu e adevarat..tii se pare! Rusine!

  • LanceR said:

   Ca nevasta prinsa cu amantul in pat si care isi intreaba apoi sotul de ce n-o mai iubeste si vrea divort.

   Cam asta se intampla cand tu spui ca totul e in ordine, ca ai avioane suficiente, ca nu e motiv de panica, dar apoi ceri bani de la buget pentru dotare. Evident ca omul, contribuabilul, n-are niciun chef sa-ti dea bani cand totul e bine si ai avioane suficiente 🙂

 • Corny said:

  Vai de capu nostru, politicienii ar merita puscati , cum au facu ei cu ceausescu.
  Unde este onoarea , demnitatea, pt cine se arboreaza drapelul, daca nu sintem capabili sa ne aparam ?
  O putem face ca in 48, cu furci cu topoare, mai bine asa decat sa fim cu americanii si altii pe cap.
  Sintem incompetenti, au venit americanii, acum polonezii.
  Eu zica desfiintam armata sa-i facem graniceri

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.