Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania poate renunta la multirol! Cu MiG 21 pana in 2018!

8 June 2012 One Comment

Romania poate renunta si oficial la programul de achizitie a unui avion multirol pentru Fortele Aeriene. Solutia este extrem de simpla pentru ministrul Apararii, anume inca un RK la actuala flota de MiG 21 si incercarea de a prelungi resursa pana prin 2018.

Corneliu Dobritoiu a ajuns ministru in guvernul Ponta dupa ce a beneficiat de o ampla campanie de imagine la posturile Intact. Numit la Aparare, baiatul asta a venit din prima zi cu ideea accelerarii procesului de achizitie a multirolului.

Numai ca el nu vrea cu nici un chip avioane noi si programe de investitii ale producatorului in economia romaneasca. Nu, el stie una si buna: F-16 la mana a doua. De preferinta din Portugalia sau Olanda, europenii oferind, probabil, comisioane mai “grase”.

Cum a fost luat la intrebari atat de colegi cat, mai ales, de oameni care se pricep, baiatul asta, Dobritoiu, s-a dezumflat rapid si nu mai vrea F-16 sehas.

“Daca nu vom gasi solutii pentru achizitionarea unui avion multirol, atunci nu vom avea alta sansa decat sa revitalizam parte din flota de MIG-uri pe care o avem, sa extindem durata operationala pana in 2018”, a afirmat ministrul Apararii.

Asadar, pe principiul “nu sunt bani”, ori cumparam ce vrea muschiu’ lui ori nu mai cumparam nimic, ca doar traim in tara lui, nu in a noastra!

“Si asa termenul acesta este fortat, as putea spune, pentru un avion care a fost proiectat sa opereze pe un ciclu de 25 de ani si noi i-am prelungit durata de viata pana la 40 de ani. Singura solutie ar fi sa folosim in mod inteligent resursele pe care le mai avem, in asa fel incat sa identificam un volum apreciabil de venituri proprii care sa satisfaca nevoia de inzestrare”, a mentionat Dobritoiu.

Declaratia asta vine la cateva zile dupa ce acelasi baiat anunta ca Romania mai are “cam 30” de MiG-uri 21 operationale…

Pana acum, desi a fost intrebat, baiatul de la Aparare nu a raspuns de ce vrea neaparat avioane sehas si, mai ales, de ce ignora posibilitatea cumpararii aparatelor noi, insotite de un program de offset.

Pai la un nivel al afacerii de unul-doua miliarde de euro, cateva sute de milioane de euro bune se vor intoarce in industria romaneasca, pompati de producatori. Cu o perioada de gratie de 2-3-4 ani, Romania isi poate plati ratele la avioane fix din banii pe care i-ar incasa ca taxe din investiile alea facute de Saab, LM, Dassault sau mai stiu eu cine ne-ar vinde avioane.

Si am avea si o aviatie militara credibila, si o industrie ceva mai intremata. Dar nu, Dobritoiu vrea sehas!

One Comment »

  • s said:

    pacat, mare pacat ca nu se ia in considerare oferta suediei, astfel lm fiind si el obligat sa faca o oferta pe masura
    politruci idioti, tradatatori

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.