Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania preia ultimele trei avioane F-16

27 September 2017 5 Comments

Foto: José António Valente Silva

Romania va prelua astazi ultimele trei avioane F-16 din lotul de 12 bucati comandat in 2013 din Portugalia. O ceremonie va avea loc la baza aeriana din Monte Real, urmand ca apoi aparatele sa fie zburate spre casa.

Iata si comunicatul oficial:

“Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, vor participa miercuri, 27 septembrie, în Baza Aeriană din Monte Real, Portugalia, la ceremonia de predare-primire a încă trei aeronave, modernizate la standardul F-16 MLU 5.2R.

Prin preluarea celor trei aeronave, Forțele Aeriene Române finalizează Faza I de introducere în serviciu a avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia oficială de recepție a celor trei aeronave va avea loc în România, în Baza 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”, din Fetești, în cursul săptămânii viitoare, după un program ce va fi anunţat prin structurile de comunicare ale M.Ap.N.”

Mi se pare extrem de funny faptul ca l-au trimis pe Dusa in Portugalia, o sa va spun la un moment dat de ce.

Apoi, tare ma tem ca titlul o sa fie dureros de adevarat. Adica astea trei vor fi si ultimele. Pentru ca luam F-35, nu va speriati, asa cum ne-a promis Dusa 🙂

5 Comments »

 • Raptor said:

  Bine ales titlul.
  Cat priveste F-35 sau alte aparate, ramanem la titlu.
  Sincer as fi vrut 3 in plus, asa, sa fim peste unguri, chestie de prestigiu, orgoliu ca si cu 12 si cu 15 tot un drak, adica avem aparate cat sa tinem aviatia de lupta in viata, precum si cativa generali cu secretarele de supt birouri.

 • Jap said:

  Să dea domnul să fie ‘ultimile trei’. Prima oară ne-au zis că vin pe 15 martie,apoi pe 1 iunie,apoi pe 1 septembrie,după aia pe 15 septembrie,apoi pe 27 septembrie,azi zici că vin peste o săptămină, prin octombrie anul ăsta. Mai pune cineva botul la țeapa asta?

  • Raptor said:

   Nu stiu cine ar face asa ceva. Tu ai pus?

  • LanceR said:

   Japule, ti-am mai zis, numai tu si hadelin pestisor ati avansat date ca 15 martie si 1 iunie. Noi, cei care ne informam, am aflat de anul trecut ca ultimele 3 vor fi predate pe 27 septembrie.

 • Jap said:

  În ritmul ăsta,poate cu binecuvîntarea maici domnului,sfintei treimi și a domnului nostru Isus Hristos,sperăm ca la finele anului 2099 să le aducem acasă.AMIN.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.