Romania preia ultimele trei avioane F-16

Foto: José António Valente Silva
Romania va prelua astazi ultimele trei avioane F-16 din lotul de 12 bucati comandat in 2013 din Portugalia. O ceremonie va avea loc la baza aeriana din Monte Real, urmand ca apoi aparatele sa fie zburate spre casa.

Iata si comunicatul oficial:

“Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, vor participa miercuri, 27 septembrie, în Baza Aeriană din Monte Real, Portugalia, la ceremonia de predare-primire a încă trei aeronave, modernizate la standardul F-16 MLU 5.2R.

Prin preluarea celor trei aeronave, Forțele Aeriene Române finalizează Faza I de introducere în serviciu a avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia oficială de recepție a celor trei aeronave va avea loc în România, în Baza 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”, din Fetești, în cursul săptămânii viitoare, după un program ce va fi anunţat prin structurile de comunicare ale M.Ap.N.”

Mi se pare extrem de funny faptul ca l-au trimis pe Dusa in Portugalia, o sa va spun la un moment dat de ce.

Apoi, tare ma tem ca titlul o sa fie dureros de adevarat. Adica astea trei vor fi si ultimele. Pentru ca luam F-35, nu va speriati, asa cum ne-a promis Dusa 🙂

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRJapRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

Bine ales titlul.
Cat priveste F-35 sau alte aparate, ramanem la titlu.
Sincer as fi vrut 3 in plus, asa, sa fim peste unguri, chestie de prestigiu, orgoliu ca si cu 12 si cu 15 tot un drak, adica avem aparate cat sa tinem aviatia de lupta in viata, precum si cativa generali cu secretarele de supt birouri.

Jap
Guest
Jap

Să dea domnul să fie ‘ultimile trei’. Prima oară ne-au zis că vin pe 15 martie,apoi pe 1 iunie,apoi pe 1 septembrie,după aia pe 15 septembrie,apoi pe 27 septembrie,azi zici că vin peste o săptămină, prin octombrie anul ăsta. Mai pune cineva botul la țeapa asta?

Raptor
Guest
Raptor

Nu stiu cine ar face asa ceva. Tu ai pus?

Jap
Guest
Jap

În ritmul ăsta,poate cu binecuvîntarea maici domnului,sfintei treimi și a domnului nostru Isus Hristos,sperăm ca la finele anului 2099 să le aducem acasă.AMIN.