Romania s-ar fi interesat de avionul de antrenament KAI T-50

t50Cica Romania s-ar fi interesat recent de avionul de antrenament avansat produs de coreenii de la KAI, T-50 pe numele lui.

In ce fel s-a interesat? Pai, o delegatie a Departamentului pentru Armamente din cadrul Ministerului Apararii Nationale a facut recent o excursie pana la Seul, la Expoziţia Internaţională Aerospaţială în Domeniul Apărării “ADEX 2015”.

Acolo, ai nostri au “purtat discuţii cu reprezentanţii Forţele Armate Sud-Coreene şi ai industriei de apărare din Coreea de Sud, cu privire la posibilităţile de cooperare bilaterală. Printre subiectele abordate au fost avionul de antrenament T-50, programul de modernizare a fregatelor şi dezvoltarea unui sistem de apărare anti-aerian.”

Ce mai spuneti de asta? Daca ne tragem si T-50 dupa F-16 la mana a treia suntem tari. Mai ales ca una bucata de avion cu ochii oblici bate binisor spre 30 de milioane de dolari. Chel 🙂

Si, nota bene, ne intereseaza, macar de principiu, varianta de trainer T-50, nu TA-50 care ar avea capabilitati de atac la sol si nici FA-50, care e cam multirol.

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JapLanceRMig-21 LanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Acest avion merita interesul nostru, insa doar in varianta FA-50. Nu vad de ce ne-ar interesa T-50(trainerul) pt ca in caz de razboi nu te poti baza pe el. Singura explicatie logica daca ar fi sa cumpere T-50 ar fi sa-l ia chel si sa-l aduca la standardul FA-50 la noi in tara, cu radarele si avionica de pe Lancere, asta avand in vedere ca radarul Elta EL/M2032 de pe FA-50 este exact acelasi radar pe care-l avem noi pe Lancere. Astfel am avea un LCA supersonic, ieftin si bun pentru politie aeriana. Ca si structurare a fortelor aeriene, as… Read more »

Jap
Guest
Jap

Mulţi visau pasari noi și cînd a venit Scorpionul pe la noi și apoi sa calmat lumea și neam continuat viața,așa și cu ăsta,nu se va lua nimic,că nus lovele și dacă ar fi no să le bage ăștia în armată că doar nu sau sclîntit la creier și la anul sînt alegeri,o să zburăm cu ’99 pînă o șă le cadă aripile și apoi o să le sudăm-nitui la loc,bîrfa satului: cică turcii jinduesc după uzina din craiova,nebănuite sînt căile lui ALAH.