Home » Analiza, Aviatie militara, featured, headline

Romania va avea centru regional de mentenanta pentru elicopterele Black Hawk

14 March 2018 4 Comments

Foto: Spc. Thomas Scaggs

Romania va avea, la Bucuresti, un centru regional, pentru Europa Centrala, de mentenanta si echipare pentru elicopterele Sikorsky UH-60 Black Hawk. Ceea ce se traduce, din punctul meu de vedere, si printr-o aproape ferma comanda din partea noastra.

Acest centru regional va functiona in Bucuresti, in cadrul Romaero, potrivit unui acord semnat miercuri.

“Parteneriatul industrial dintre ROMAERO și SIKORSKY (parte al grupului Lockheed Martin) se axează pe activități care vor asigura participarea pe termen lung a mai multor companii din industria națională de apărare a României la lucrări de asamblare, echipare, customizare și întreținere a elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hakw. Centrul de la București va fi singurul autorizat de grupul Lockheed Martin pentru echiparea și întreținerea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk în Europa Centrală”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Eric Schreiber, vicepreședinte Sikorsky, a confirmat in cadrul discutiilor de astazi iminenta, zic eu, comenzii pe care Romania o va plasa pentru Black Hawk.

“Abilitatea noastră de a furniza cel mai capabil elicopter în lupta de suprafață (ASuW) și anti-submarin (ASW) existent ar putea oferi României, la cel mai competitiv preț, acoperirea necesară importantei poziții strategice pe care aceasta o deține la Marea Neagră”, a spus acesta.

In conditiile astea, cam pica cel putin jumatate din potentiala comanda pentru Bell, care spera sa ne vanda AH-1Z Viper si UH-1Y Venom. Cu Black Hawk “pe teava”, nu se mai poate pune problema achizitionarii de Venom si as spune ca si Viperul are motive sa tremure.

Per total, as spune ca este cea mai buna veste din 2018 in ceea ce priveste industria aeronautica din Romania. Si chiar daca nu e oficiala, mi se pare o veste excelenta si pentru Fortele Aeriene Romane.

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.