Romania vinde doua avioane An-26

Romania, prin compania Romtehnica, a scos la vanzare doua avioane militare de tipul Antonov An-26 si-un aparat civil, Boeing-ul 707-3K1C inregistrat YR-ABB.

Asadar, daca esti un “potent om de afaceri” si vrei un avion de transport cu care sa iti faci treaba, Romania are ceea ce cauti!

Sa le luam pe rand. Cele doua Antonovuri, avand numerele 808 si 809, au fost costruite in anul 1984 si vin “la pachet” cu cate doua motoare AI 24VT. Desigur, ele nu pot fi folosite imediat, avand nevoie de RK.

Boeing-ul, din cate am putut afla, este fostul avion prezidential inmatriculat YR-ABB si “botezat” Carpati. A fost construit in 1974 si, daca e sa dam crezare celor de la Romtehnica, poate fi zburat imediat dupa achizitionare 🙂

UPDATE: Pentru ca baietii de la Romtehnica actualizeaza destul de greu datele, iata ca primim pe Facebook informatia ca 707 a fost vandut. Fostul avion prezidential a fost achizitionat de Omega Air si a primit inmatricularea N707GF, insa si-a pastrat tricolorul pe deriva si numele de botez, “Carpati”.

Alte “maruntisuri” scoase la vanzare sunt doua motoare AI-24 S2, 10 motoare AI-24 VT si un motor RU-19A300. Toate au nevoie de RK.

Preturile nu-s publice, astfel ca trebuie sa vorbiti cu Romtehnica daca va intereseaza ceva. Noi promitem sa va tinem la curent cu tot ce mai vinde tara noastra in materie de aviatie. Cine stie, poate apucam un MiG-29 la oferta 🙂

Aaah, iata si “pesele” scoase la vanzare, ca de ele uitasem:

Si iata cum arata 707 in noile “hainute” 🙂

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of