Romania vrea sa cumpere inca o escadrila de F-16. Tot second

f-16Romania intentioneaza sa cumpere o a doua escadrila de avioane multirol F-16 in anii urmatori. Tot second, zicem noi si ne asumam asta.

Ministrul Apararii de la Bucuresti, Mircea Dusa, a declarat ca trebuie deja pregatita achizitia celei de-a doua escadrile.

“Pentru a-și realiza capacitatea negociată în 2004 cu NATO, vizavi de aviația de vânătoare, trebuie pe un program multianual să pregatească achiziția celei de-a doua escadrile”, a explicat ministrul apărării, Mircea Dușa, pentru Digi24.

Bun, deci exista intentie. E buna si asta daca bani oricum nu sunt.

Postul TV citat spune ca exista deja o documentatie serioasa la Ministerul Apararii pe aceasta tema, a cumpararii celei de-a doua escadrile, care urmeaza sa fie trimisa spre aprobare la Guvern.

Totul depinde insa de buget, iar presedintele Iohannis doar ce i-a convins pe liderii partidelor parlamentare sa semneze Pactul pentru Aparare, care prevede cresterea bugetului MApN pana la 2% din PIB pana in 2017.

Asadar, se pare ca bani vor fi, in cele din urma… ramane sa vedem.

6
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

De unde știi fratioare ca nu sînt lovele? M-ai ieri ziceai ca nus parale pt ultimul spartan și azi ma trezi cu el in curte,acum ca mai luam o escadrila de conserve e bine venita si asta decît nimic

Jap
Guest
Jap

Al 7spartan trebuia sa vina in 2014

Cezar
Guest
Cezar

Parca Iohannis vorbea la modul cel mai serios, cu ocazia acestui acord de 2%, despre echipamente noi, implicarea industriei romanesti de aparere, slujbe si offset. Cum aude vestea, Dusca o arunca repede pe piata pe asta cu a II-a escadrila gata de luat, cat de repede, numai numai sa nu piarda spaga pe avioanele SH. Cine stie, poate-i vine neamtului vreo idee nesabuita si le vrea noi, cu offset si te mai miri cum le vrea si asamblate in tara, ca sa capete experienta pentru RK in viitor. Va dati voi seama ce inseamna asta….fara spaga la achizitie, fara spaga… Read more »

Jap
Guest
Jap

Poate nu știai ca neamțul e român