Rusia mai vrea 50 de Su-35S

su35Rusia continua procesul de innoire a flotei Fortelor Aeriene si anunta semnarea unui nou acord pentru Suhoi Su-35S, practic cel mai performant avion multirol disponibil pentru oamenii lui Putin in momentul de fata.

Conform contractului care a fost semnat in ultimele zile ale anului trecut, Fortele Aeriene (VKS) vor primi in urmatorii ani de inca 50 de avioane Su-35S.

Ce ma uimeste pe mine este insa pretul, care pare a fi nu mic, ci minuscul!

Prin urmare, dupa cum scrie Jane’s, pentru cele 50 de avioane, Ministerul Apararii va achita 60 de miliarde ruble. Asta inseamna in jur de 685 de milioane de euro! Care, daca mergem mai departe, inseamna in jur de 13 milioane de euro per avion. Adica cam cat costa un IAR-99!

Inteleg ca Rusia subventioneaza puternic (si) acest sector si ca pretul este unul artificial, insa nu pot sa nu ma gandesc la cat de bun este, pana la urma, un avion de generatie 4++ pe care il cumperi mai ieftin decat un trainer reactiv.

Mergand mai departe, noua comanda a VKS ar urma sa fie finalizata undeva in anul 2020, asta daca nu cumva rusii reusesc sa mai convinga vreun aliat sa cumpere bijuteria low-cost. Va amintesc ca singurul client la export pentru Su-35 este China, care a comandat numai 24 de bucati.

3
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mig-21 LanceRLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Dacă te-ar vedea ăștia de la Jane’s cum le-ai distrus aricolul cred că ar emigra în Congo. Stai liniștit nu te dau în gît. PS Nu ma-i folosi goagălu translate că ne faci țara de rîs și neamul romînesc. Știu că nu-i bine să-ți jignești gazda(nu te-am jignit,doar țiam atras atenția) ca ai dat cu articolul în gard amigo. Bîrfa satului-cică ar ma-i fi clienți pt. Su-35: unul ar fi Indonezia,Pachistanul sa-r fi săturat de f-16 și jinduiește după ’35,unii oameni răi zic că însăși arabia saudită sar interesa de ’35. O păsărică mi-a șoptit că la ora asta în… Read more »