Home » Aviatie militara, featured, headline

Rusii au pus-o de-un viol “din greseala” si in Israel

29 November 2015 3 Comments

Su-24Un avion militar rusesc a violat “din greseala” spatiul aerian al Israelului, a anuntat duminica ministrul israelian al Apararii, Moshe Ya’alon.

Potrivit acestuia, rusul a intrat aproximativ 1,6 kilometri in spatiul aerian al Israelului si a facut cale-ntoarsa imediat ce a fost avertizat.

“Un avion rus provenind din Siria a patruns circa 1,6 kilometri in spatiul nostru aerian, insa s-a intors imediat in directia Siriei. Este vorba se pare de o greseala de pilotaj”, a precizat ministrul pentru postul de radio public israelian, citat de AFP.

Ministrul israelian l-a “faultat” usor pe Erdogan, adaugand ca rusul n-a fost interceptat pentru ca exista o “linie de comunicare si de coordonare pentru a evita neintelegerile intre Israel si Rusia in Siria, pentru ca avioanele ruse nu intentioneaza sa ne atace, de aceea nu trebuie sa reactionam in mod automat si sa le doboram atunci cand apare o eroare”.

Dincolo de incident, am cateva intrebari. Pilotul rus care a supravietuit incidentului de saptamana trecuta, cand un Su-24 a fost doborat de un F-16 turcesc, a declarat dupa cateva zile ca nu a violat spatiul aerian turc, fiind extrem de constient de locatia sa exacta. Sa inteleg ca asta care a trecut in Israel e ceva mai prostovan si nu prea stia unde se afla?

Apoi, tot in cazul incidentului turco-rus, Moscova a spus ca pilotul “violator” n-a auzit apelurile radio ale turcilor, nici pe frecventa agreata de cele doua parti si nici pe cele de urgenta, din cauza dotarii avionului, care nu permite receptarea unor asemenea apeluri. Numai ca al doilea pilot violator, asta care nu prea stie pe unde zboara, a auzit perfect, iar la prima avertizare israeliana si-a luat jucariile si-a plecat.

Atat deocamdata de pe “frontul” turco-ruso-israeliano-sirian 🙂

3 Comments »

 • Jap said:

  Au m-ai fost ‘violări’ de genul ăsta,na fost primul și no să fie nici ultimul,numai că evreii sînt mai întelegători și cu capul pe umeri,susțin și acum că turcaleții și-au dat foc la valiză,politic văd că regretă incidentul,economic deja văd că au intrat în fibrilații și pierderile sînt la început,în miliarde de €,$,iar militar,ivanii nu iartă și nu uită ce sa întîmplat.

 • Cezar said:

  Pai acum ce sa faca evreii cu S 300 si S 400 in Siria? Daca se fac ai dracului le inchid rusii spatiul aerian, iar sirienii de abia asteapta si s-au dat dracu urmasii lui David. Acum merg pe curta ca-i apa mica! 🙂 La mica intelegere cu Ivan! Au vazut ca s-a c… Abdul in fes si nu vor sa repete si ei isprava! 🙂

 • cristian said:

  1,6 km este foarte putin. Exista un interval de toleranta. Este posibil ca pilotul sa nu-si fi dat seama, mai ales ca avea alte griji.
  Oricum, israelienii au reactionat mult mai cu cap decat turcii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.