Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave, featured, headline

Rusii au realizat cel mai ieftin elicopter din lume | Video

13 June 2015 No Comment

elicopterRusii sustin ca au aproape gata cel mai ieftin si usor elicopter din lume. Afalina, pe numele sau, ar urma sa coste jumatate din pretul celui mai ieftin elicopter aflat pe piata in momentul de fata.

Producatorul HeliWhale are sediul in orasul Kemerovo, din Siberia, si propune un model revolutionar, daca produsul final va fi pe masura promisiunilor.

Afalina ar fi primul elicopter ultrausor din lume, acesta fiind si secretul pretului sau mic.

Conform celor de la Russia Today, noul aparat de zbor are doua locuri in tandem, cu elemente de control atat in fata, cat si in spate, si un sistem cu doua elici principale co-axiale, utilizat mai ales de catre producatorul Kamov.

Rusii spun ca Afalina poate fi utilizat pentru o gama variata de sarcini, incepand cu utilizare in regim privat sau pentru scoala si ajungand pana la misiuni utilitare.

Elicopterul are o greutate de numai 270 de kilograme si poate zbura cu pana la 180 de kilograme suplimentare, viteza maxima fiind de aproximativ 250 de kilometri pe ora. Un avantaj major este ca poate utiliza benzina normala, consumul fiind de 12-16 litri pe ora de zbor.

Iar ca pret, Afalina ar urma sa fie disponibil pentru 120 de mii de dolari.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.