Home » Aviatie civila, featured, headline

Rusii vor sa puna glass cockpit pe An-2

15 February 2016 No Comment

an2Rusii nu vor sa lase batranul Antonov An-2 sa moara linistit si se chinuie cu o serie de modernizari care mai de care mai… nu stiu cum sa le spun.

Dupa ce i-au pus motor modern, puternic, fiabil si economic, Honeywell TPE331 pe numele sau, si o elice cu cinci pale Hartzell, baietii de la Chaplygin Siberian Aeronautical Research Institute (SibNIA) s-au gandit ca biplanului ii lipseste totusi ceva.

Un sistem modern de avionica este raspunsul, binenteles!

Asa ca au purces la efectuarea de teste pentru a vedea ce anume s-ar preta pentru un asemenea avion. Se gandesc baietii chiar sa dezvolte un sistem special pentru noul An-2.

Revenind la glass cockpit, se pare ca puzderia de ceasuri si de comutatoare de pe bord vor fi inlocuite cu display-uri de mari dimensiuni.

Trebuie sa recunosc ca o sa fie destul de interesant sa vezi cu “furcile” Antonovului vor incadra display-uri color de mari dimensiuni.

Deocamdata chestia asta este la nivel de proiect, asteptam sa vedem daca rusii vor reusi sa integreze toate aceste lucruri pe un avion de 70 de ani.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.