Home » Aviatie militara, featured, headline

Saga “(multirolul) F-16 in Romania” continua. Episodul Victor Ponta

26 February 2013 No Comment

Belgium-F-16Seria de mare succes “(multirolul) F-16 in Romania” a continuat, recent, cu un nou episod. Actorul principal a fost premierul Victor Ponta, cel care a tinut sa isi dea si el cu parerea, fara a spune, practic, nimic.

Aflat de fata la prezentarea raportului de activitate pe 2012 al Ministerului Apararii Nationale, Ponta a abordat in declaratii subiectul delicat si tinut la secret al programului de achizitie a avioanelor multirol.

“Decizia nu este doar a Guvernului. După cum se ştie, a fost aprobată şi discutată în cadrul CSAT şi, în următoarele câteva luni, ministrul Apărării are mandat pentru a încheia negocierile privind achiziţionarea unor avioane multirol aflate deja în uz. Deci, ministrul Apărării are mandat din partea CSAT pentru a negocia şi a prezenta, la momentul încheierii negocierii, rezultatul”, a spus Ponta.

Asadar, iata ca exista un consens national, intreaga clasa politica fiind de acord ca Romania are mare nevoie de avioane multirol folosite. Neaparat folosite!

Altfel, Ponta a spus ceea ce stiam deja de mai multa vreme. Ca MApN trebuie sa gaseasca avioanele si sa negocieze achizitia lor, ca abia apoi se vor bugeta banii necesari platilor catre furnizor, ca nimeni nu este interesat de avioane noi si de programul de offset aparent, ca programul de pregatire piloti/tehnicieni se va face separat, ca armamentul va fi luat separat…

Un lucru este insa cert – Romania va avea in dorate niste avioane F-16. Intre noua si douasprezece, in functie de cate se gasesc. Si vor fi avioane folosite, insa cu putin noroc vor fi modernizate pe la standardul anilor ’90. Boierie!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.