Home » Aviatie sportiva, featured, headline

Salt in istorie: Recordul national a fost doborat!

13 April 2015 2 Comments

recordRecordul national de inaltime a unui salt cu parasuta a fost doborat chiar in ziua de Paste, duminica, 12 aprilie 2015.

Dupa ani de repetari si incercari, G.D. Chiriac, ajutat de pilotii Mihai Ilie si Mugurel Ionescu Conta, a intrat in istoria aviatiei romanesti, doborand recordul uluitor al generalului Grigore Bastan.

Duminica dimineata, balonul cu aer cald pilotat de Ilie si Conta s-a ridicat de la Aerodromul Sanpetru, Brasov, si nu s-a mai oprit decat dupa ce a depasit borna psihologica a celor 10 mii de metri altitudine.

De acolo, G.D. Chiriac a parasit nacela, stabilind un nou record national, sarind de la 10.400 de metri!

“Altitudinea de 10.400 m reprezintă practic un rezultat preliminar bazat pe ce indicau instrumentele de bord. Rezultatul final şi oficial va fi cunoscut după analizarea datelor aparatelor pentru înregistrarea şi omologarea zborului de record (barografe, radioGPS, loggere), putând exista în acest sens mici diferenţe”, transmit cei trei temerari.

Recordul national de inaltime a unui salt cu parasuta data din 1971, fiind stabilite de generalul Grigore Bastan. Acesta a sarit de la 10 mii de metri, dintr-un avion An-24 T. Tot generalului Bastan ii apartinea si recordul pentru cea mai lunga cadere libera, de 7.000 de metri, performanta care ar fi fost de asemenea depasita in duminica de Paste.

Mai multe detalii si imagini gasiti pe blogul Peste 10.000 de metri

2 Comments »

 • andigabi said:

  Corect este GRIGORE BASTAN, si nu GHEORGHE! Stiu ca asa ati preluat stirea, dar totusi cred ca ar trebuisa faceti corectura.

  • LanceR said:

   Foarte mare dreptate aveti si nu exista scuza pentru aceasta greseala. Trebuia sa fiu mult mai atent.

   Multumesc!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.