Home » Aviatie militara, featured, headline

Se ingroasa gluma: Canada trimite avioane CF-18 in Romania. Pentru Politie Aeriana!Canada deployes CF-18 jets in Romania

29 April 2014 3 Comments

030917-F-0381R-007Canada va trimite sase avioane CF-18 in Romania. Acestea vor ajunge la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii si vor fi folosite pentru misiuni de “antrenament si Politie Aeriana”.

Va spuneam nu cu mult timp in urma de decizia canadienilor de a trimite avioane CF-18 in Europa si presupuneam atunci ca acestea vor ajunge in Polonia.

Ei bine, ministrul canadian al Apararii, Rob Nicholson, a anuntat cat se poate de clar ca cele sase “viespi” vor fi trimise in Romania.

“Ca raspuns la solicitarea NATO de a ne sustine partenerii si de a ne arata solidaritatea cu poporul ucrainian, vom trimite sase avioane CF-18 in Europa. Avioanele vor pleca de la baza aeriana Bagotville si vor ajunge in Romania. Acolo, aparatele vor participa la misiuni de antrenament si Politie Aeriana”, a spus ministrul.

Ce inseamna acest lucru? Foarte probabil, gluma cu interventia rusilor din Ucraina are toate sansele sa devina cat se poate de serioasa in perioada imediat urmatoare.

Faptul ca premierul canadian a precizat clar ca avioanele CF-18 vor efectua si misiuni de Politie Aeriana, coroborat cu anuntatele suplimentari de RK-uri la Bacau, Craiova si Brasov mai poate insemna si faptul ca ale noastre MiG-uri 21 LanceR sunt cam “pe rosu” la capitolul resursa de zbor.

Sigur ca intram in zona speculatiile, dar, foarte probabil, cu exceptia celor 8-10, poate 12, MiG-uri care au trecut pe la Bacau in ultimii ani, celelalte au cam ajuns la final de resursa, mai ales ca in acest an s-a zburat ca niciodata.

030917-F-0381R-007Canada will deploy six CF-18 fighter jets in Romania. The planes will arrive at Campia Turzii AFB and wil support training and air policing missions.

Rob Nicholson, Canadian prime minister, said that this deployment is made “in response to a NATO request to support our collective security and show our solidarity with the people of Ukraine”.

“They will be leaving from Bagotville (Que.,) and they will be based in Romania. These jets will support air policing and training missions”, Nicholson also said.

The CF-18s sent in Romania are from 3 Wing CFB Bagotville, Quebec.

3 Comments »

  • Cezar said:

    Am impresia ca in ritmul asta ramanem fara avioane….la cat zboara ele in prezent. Daca de MIG-uri stiam toti ce si cum, de elicoptere banuiam cat de cat ca o parte dintre ele au nevoie de RK si de modernizare, surpriza mai mare este IAR 99. Parca aici stateam putin mai bine, dar aia e, suntem praf si aici. Daca nu ma insel, motoarele de pe IAR 93, recuperate la taierea acestora, au fost depozitate si asteapta sa fie utilizate la nevoie. Din cate stiu ele sunt una si aceiasi……se poate monta un astfel de motor demontat de pe 93, pe 99. Din cate stiu eu, motorul are nevoie de revizie mai repede decat avionul in sine….dupa un anumit timp de ore zburate. Poate lucrul asta ne ajuta cumva/constituie un avantaj pentru noi. Ramane insa problema structurii si a celorlalte componente care au la randul lor nevoie de RK, ca pe la Craiova nu au mai trecut soimi in numar mare cam de multisor. Deci, oficial am ajuns la sapa de lemn. Shalom! 🙁

  • Jap said:

    Canadienii au greșit tara, mai multe trimiteau la un airsou.

  • Robert Ionut said:

    Mda… iar interpretam toti sunt negativ. Si americanii au spus ca au trimis avioane in Polonia pentru politie aeriana, asta inseamna ca nici eu nu au avione? Nu stiu de ce interpretam mereu spre negativ. Este normal sa zboara si ei din moment ce vin aici si sa se familiarizeze…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.