Serbia a primit patru MiG-uri 29 din Belarus

Foto: Wikipedia
Din donatie in donatie pana iti faci o escadrila. Asta ar putea fi motto-ul Fortelor Aeriene Sarbe, care isi refac cat de cat flota de MiG-uri 29 cu ajutorul prietenilor.

Dupa ce anul trecut au primit sase avioane din Rusia, Serbia a luat in primire, recent, alte patru MiG-uri 29, de aceasta data donate de Belarus.

Ministrul Apararii de la Belgrad, Aleksandar Vulin, a fost cel care a anuntat primirea avioanelor.

“Conform unei intelegeri facuta de presedintele Serbiei, Alexandar Vucic, si cel al Belarusului, Alexander Lukashenko, Belarus ne-a oferit avioane de vanatoare si suntem recunoscatori pentru asta”, a spus ministrul.

Cele patru MiG-uri sunt variante vechi si au nevoie de lucrari complexe. Serbia s-a angajat sa plateasca reparatiile capitale si modernizarea avioanelor, insa nu este clar in momentul de fata daca lucrarile vor fi facute de bielorusi sau de sarbi.

Vulin a mai spus ca, dupa donatiile Rusiei si Belarusului, Serbia va ajunge la o escadrila de 14 avioane MiG-29 operationale in perioada urmatoare.

Momentan, cele sase 29 rusesti sunt in plin proces de reparatie si modernizare, deci nu operationale.

Initial, Belarusul anuntase ca va dona opt MiG-uri 29 Serbiei, asa ca ramane de vazut daca va mai urma o transa de patru sau daca intelegerea initiala a fost modificata.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
the aviator ?Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Sîrbii,au zis bodaproste?

the aviator ?
Guest
the aviator ?

Pe unde le-au adus ?