Home » Aviatia Militara din Romania, Aviatie militara, featured, headline

Serviciul de Lupta Politie Aeriana in Fortele Aeriene Romane – Cand, cum si de ce?

29 August 2013 No Comment

piloti borceaIn ultima perioada s-a discutat mult despre Serviciul de Lupta Politie Aeriana al Fortelor Aeriene Romane, mai ales in contextul achizitionarii avioanelor F-16 la mana a treia.

Dar ce inseamna, concret, chestia asta? Ce se intampla la o alarma? Cand, cum si de ce sunt ridicati in aer pilotii militari si ale lor batrane, dar inca de nadejde, avioane MiG-21 LanceR.

Ei bine, Centrul de Televiziune si Film al Ministerului Apararii si emisiunea Pro Patria au venit in intampinarea acestor intrebari si explica, pe intelesul tuturor, ce inseamna Politia Aeriana.

Locotenent-Comandorul Madalin Cristea, instructor zbor trageri si lupta aeriana in cadrul Flotilei 86 Aeriana, a explicat pe indelete cand sunt alarmati pilotii militari, care sunt cazurile care solicita prezenta lor in aer, ce se intampla atunci cand intercepteaza o aeronava si, in esenta, cam tot ce e de stiut.

Reportajul de la baza aeriana Mihail Kogalniceanu cuprinde si un alt aspect important, o decolare (simulata) la alarma. Ii puteti urmari pe capitanii Gabriel “Nila” Epuran si Adrian “Grasu” Trifa la Celula de Alarma, ii puteti vedea cum se echipeaza in regim de urgenta, cum alearga catre avioanele pregatite deja de zbor si cum decoleaza. Totul, intr-un barem foarte strict de timp.

Din partea noastra, un sincer “Respect!” pentru toti oamenii din Flotilele Aeriene ale Romaniei!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.