Home » Aviatie sportiva, featured, headline, Spectacole aviatice

Show de aviatie la Strejnic – Ploiesti (Galerie foto)

13 May 2012 One Comment

Sambata, 12 mai, aerodromul Strejnic, din apropierea Ploiestiului, a fost gazda unui show de aviatie superb, unul dintre primele din sezonul 2012.

Ca si anul trecut, si acum a fost destul de aglomerat, neasteptat de multi oameni (in ceea ce ma priveste) mergand chiar si pe jos cativa kilometri buni, din Ploiesti si pana la campul de zbor. La Strejnic au fost intampinati de un soare spectaculos si neobisnuit pentru luna mai, dar si de avionele gata de zbor.

In jurul orei 10.00 s-a dat startul spectacolului cu o lansare de parasutisti.

Au urmat apoi cateva treceri cu o formatie de 4 Cessna apartinand Scolii Superioare de Aviatie Civila (da, se poate zbor in formatie si cu astfel de aparate). In continuare au evoluat Vulturii Tricolori, cu numai doua din cele 3 Zlin-uri care compun de regula formatia, o evolutie solo cu un Extra 300 a comandantului Aeroclubului Strejnic (conform announcerului), Iacarii Acrobati, Jurgis Kairys (pe Iak-52), Hawks of Romania si evolutia solo a comandantului Aeroclubului Romaniei pe Extra 300 SC.

Au mai incantat audienta si doua celule de elicoptere, acestea “dansand” superb in fata spectatorilor.

Ca parere personala, toti participantii merita felicitari, insa, dintre ei, s-au distins cativa – formatiile Iacarilor si Soimilor parca devin din ce in ce mai bune, cu fiecare spectacol pe care il sustin, Jurgis se descurca de minune si cu Iak-ul iar George Rotaru m-a lasat pur si simplu fara cuvinte cu al sau 300 SC.

Binenteles, nu pot uita de domnul Dragos Stoicescu si noul lui “copil”, aparatul ULM Falcon, care pot spune ca a facut senzatie.

Pentru galeria foto accesati pagina de Facebook AviatiaMagazin.com. Nu strica nici un like daca tot sunteti acolo.

One Comment »

  • George GMT said:

    Mariuse ce faci la BSDA?! Mergi?! Daca da cand? Noi mergem joi, ca abia atunci reusim sa ne strangem de prin toate colturile Tarii. Nu ai vrea sa mergi cu noi? Da-mi un mail, pt ca nu mai am adresa ta de mail.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.