Si bulgarii prelungesc resursa MiG-urilor 21Bulgarian MiG-21s are overhauled

mig-21 bulgariaVecinii de la sud, care nu de mult se plangeau ca rusii ii lasa fara resursa la MiG-urile 29 obligate sa-i intercepteze peste Marea Neagra urmeaza exemplul Romaniei si s-au pus pe prelungit resursa de zbor ale avioanelor MiG-21.

Potrivit presei bulgare, nu mai putin de patru MiG-uri 21 au fost revitalizate doar in primele patru luni ale acestui an, ceea ce inseamna ca vecinii lucreaza cu mult mai mult talent ca noi.

Astfel, un MiG-21 UM cu resursa “noua” a zburat in februarie, fiind trimis la baza Graf Ignatievo, doua MiG-uri 21 Bis au fost livrate si testate cu succes pe 1 aprilie iar pe 1 mai un alt Bis a revenit la zbor.

Numarul total de avioane MiG-21 bulgare apte de zbor nu-l stie nici Wiki, dar se presupune ca acestea sunt foarte putine. Probabil o escadrila, in cel mai bun caz.

Pe langa Romania si Bulgaria, o alta tara din zona, Croatia, prelungeste resursa de zbor pentru propriile MiG-uri 21 Bis. Croatii au ales Ucraina pentru aceasta operatiune si isi asteapta escadrila de avioane inapoi in perioada imediat urmatoare.

Foto via scramble.nlmig-21 bulgariaBulgarian Air Force Mi-21s are overhauled in an impressive rate.

Accordind to Bulgarian press, four fighter jets were overhauled and delivered to Graf Ignatievo Air Base in the first four months of 2014.

Last one, a MiG-21 Bis, was recevied at May 1st. In total, three MiG-21s Bis and a MiG-21 UM were delivered to Bulgarian Air Force this year.

Recently, Bulgarian Defence Minister said that his country MiG-29s will remain without flight resource if they will be sent often to intercept Russian spy planes over the Black Sea.

14
Leave a Reply

avatar
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
CezarAdminM.CJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Ce-o sa mai regretam noi migul 21,ce baga bulgarii pe el stie careva?

Jap
Guest
Jap

Multumesc

Jap
Guest
Jap

Ma gîndeam la modernizare,dupa ce lancer-ul nostru a dat de ‘pamint’ cu mig 29 ale lor de mai multe ori pe la diferite intilniri,presupun ca l-au dotat cu ceva mai de doamne ajuta.

Jap
Guest
Jap

sua considera romania si bulgaria ca tari bananiere,gringo decide cu ce pasari vom zbura in viitor, m.c. crezi ca bulgarii nu viseaza si ei la gripen nou ?

Jap
Guest
Jap

Băi frate la începutul anului promiteai articole tari pe sait, ai uitat de promisiune?(avionul in oceanul indian,sosirea in crimeea su-30-35,doborirea a doua elicoptere in ucraina,mexic vrea f-35,peruanii vor o pasare nouă,argentina vireaza spre china,despre tari din africa pe care noi le consideram bananiere si ei opereaza su-30,evreii si arabii,noutati din china, restul asiei și oceania).

Jap
Guest
Jap

Nu am zis ca sint slabe, sint bune drept dovada că se comenteaza la ele,la avionul din oceanul indian au murit oameni, ca presa internationala la facut telenovelă tu nu ai nici o vina,cele 2 elicoptere din ucraina? Baga și o stire neconfirmata si o analiza ai sa vezi comentarii la articole,nu fi cnn otv-izeazate,ca la noi merge.(ai grija sa nu te inchida cna-ul astia fiind ivanii).

Cezar
Guest
Cezar

Admin, am si eu cateva lucruri sa te intreb…..daca nu-i cu suparare!? 🙂 Primul este legat de MIG-urile 21 bulgaresti. Unde fac ei RK-ul la ele, caci din cate stiam eu, prin zona asta a noastra, doar noi si ukrainenii facem asa ceva. Al doilea lucru este legat de MIG-urile 29 tot ale lor. Eu stiam ca in zona asta a Europei, tocmai ei se ocupa de RK-ul acestor avioane. Asta ar fi insemnat ca nu ar fi fost o problema de logistica in a prelungi resursa lor, ci mai degraba de costuri. Insa, la o emisiune recenta moderata de… Read more »