Si totusi, alte F-22 pentru USAF?

f22Ideea repornirii liniei de productie a lui F-22 incepe sa prinda tot mai mult contur si chiar oficialii USAF admit ca, dupa ce au fost impinsi de la spate de politicieni, n-ar zice nu.

Seful Statului Major al USAF, generalul Mark Welsh, a vorbit despre treaba asta si n-a fost chiar sarac in vorbe.

“Nu cred ca este o idee fantezista. Succesul lui F-22 este unul de exceptie. Cred ca acest avion a demonstrat ca este exact ceea ce toata lumea spera ca va fi. Acum il utilizam si in alte roluri si are succes, iar potentialul sau este cu adevarat remarcabil. Analizand aceste lucruri cu siguranta ca apare intrebarea daca putem construi mai multe. Nu e o idee nebuna”, a spus acesta.

In prezent, USAF si Lockheed Martin analizeaza impactul financiar al repornirii liniei de productie a lui F-22, dar se pare ca producatorul este cel care nu sustine ideea.

Asta pentru ca si Lockheed ar avea o serie de costuri in cazul repornirii liniei de productie, iar compania pompeaza fonduri serioase in operationalizarea lui F-35, primul avion de generatia V care este, mai mult sau mai putin, liber la export.

Intr-un studiu mai vechi se estima ca reluarea productiei lui F-22 pentru un contract de 75 de avioane ar costa 17 miliarde de dolari.

13
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
cristianCezarLanceRJapAdi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

Neasteptata cerere pentru mai multe F22 are legatura cu monstruozitatea numita F35? Pe principiul “totusi sa avem si noi niste avioane in caz de nevoie, hai sa mai fabricam F22”?

In cei 11 ani de F22 au mai aparut echipamente mai bune, in special pe partea de radare si avionica, o sa il fabrice la standardul 2005 sau direct intr-o varianta modernizata? Nu de alta, dar placinta F35 ar avea echipament un pic mai nou.

Jap
Guest
Jap

După ce și-au luato rău de tot pe cocoașă în august 2014 prin N Pacificului de la su-35,gringo na înțeles nici acum că Raptoru trebuie ‘pensionat’. PS. Aia,cu sunați la 911 și vin ‘mascații’ am m-ai auzito pe la BUG Mafia. Forța fie cu voi.

Jap
Guest
Jap

‘Fantezia’ are la bază un fapt real ce sa întîmplat în august 2014 în N Pacificului. La acea confruntare au fost prezenți și canadienii cu f-18 care doar au stat pe ‘margine’ și au luat notițe,pînă la urmă ce ar fi putut să facă? Cu ceva timp în urmă au venit pe la noi niște canadieni cu f-18 pe la Mk,deși piloții respectivi nu au luat parte la ‘fantezie’ știau ce sa întîmplat în 2014 și uni dintre ei au dat detalii despre ce sa întîmplat în acea zi în N Pacificului. Dar să lăsăm fanteziile deoparte si să vorbim… Read more »

Jap
Guest
Jap

12-0

Jap
Guest
Jap

Indienii nu sînt disperați fratelo,cît timp ei marcă banul au tot interesul de a nu fi țepuiți,că pînă la urmă Banii nu cresc în copac,nu-i așa? Pe indienii nu-i interesează avionul (rafale) în sine,ci elecronica,avionica ce-i pe el,acea avionică pe care o va integra pe noua pasăre de Gen. 5 la care ei lucrează. Iar despre su-30: 12-0. Forța fie cu slujitorii lui Hanuman.

Jap
Guest
Jap

Cezare ai uitat de Mosad+MI-5+Tal ȘIAR+Ordinul Obsidian