Si totusi, Rafale in India

rafaleIndienii nu sunt dispusi sa renunte atat de usor la Rafale si fac o concesie majora pentru ca intelegerea cu Dassault sa fie parafata cat mai repede.

Una dintre cele mai importante neintelegeri dintre indieni si francezi era solicitarea primilor ca Dassault sa isi asume responsabilitatea completa si pentru avioanele ce urmau sa fie construite sub licenta de Hindustan Aeronautics Limited (HAL).

Stiind nivelul industriei de profil din India, francezii nici n-au vrut sa auda de garantie pentru cele 108 avioane construite de HAL, ci numai pentru cele 18 fabricate de Dassault.

Acum, T Suvarna Raju, presedintele HAL, anunta ca firma sa este gata sa isi asume intreaga responsabilitate pentru avioanele produse sub licenta.

Odata depasit acest diferend, este de asteptat ca partile sa ajunga la un acord in privinta contactului pentru cele 126 de Rafale intr-o perioada relativ scurta de timp, in principiu in luna martie.

Indienii au fluturat pe sub nasul francezilor posibilitatea de a lua mai multe Su-30 MKI din Rusia, insa pentru ei este doar ultima varianta, fiind pe deplin constienti de capabilitatile Suhoiului, care-s destul de departe de nevoile lor.

9
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRMarius-Eugen FencheaLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Frațioare,su-30 este coloana vertebrala în india,lau mai modernizat pe ici pe colo cu evreii,iar ivani le-au promis tractiune vectorizanta,aesa,armament deala jmecher și fara nr și motoare cu mulți cai putere,flacaii știu ce poate sa faca pasarea asta și nui deloc ultima varianta ca doar lau asamblat/construit în india,eu în locul lor naș mai lua rafale ca îl voi avea pe pak fa (net superior la toate capitolele fata de rafale),care nevoi prietene? Sa care nucleara,la asta te referi,cred ca și-au modificat cîteva suhoaie pt asta.

Jap
Guest
Jap

Dacai asa de “slab” su-30 în fața lui f-16 poti sami zici si mie unde sau întîlnit vre-o data și f-16 a eșit victorios,pe aceași idee putem dormi liniștiți că doar o sa ștergem pe jos cu su-30,34 din crimeea,nui așa? Eu cred ca rafale e cu dedicație pt china,unde chinezii le-au prins slabiciunea și își bat joc de ei,iar su30 pt pachistanezi.