Home » Aviatie militara, featured, headline

Slovacia, acord pentru leasingul de Saab Gripen

31 December 2015 One Comment

gripenSlovacia are sanse foarte mari sa fie cel mai nou operator al suedezului Saab Gripen, dupa ce cele doua state au ajuns la un acord de principiu pentru un contract de leasing.

Agentia de presa SITA anunta ca slovacii si suedezii au ajuns la o intelegere pentru leasingul Gripenului, insa acordul nu va fi semnat decat in primavara anului viitor.

Pentru ca slovacii n-au foarte multi fomisti in politica, sau poate ca au, dar nu-s la fel de fomisti ca ai nostri, ministrul Apararii, Martin Glvac, cel in al carui mandat au fost initiate si finalizate discutiile, va lasa decizia finala in seama celui care ii va urma in functie.

Asta pentru in Slovacia vor avea loc alegeri parlamentare in luna martie si, prin urmare, guvernul se va schimba. Insa nou executiv va avea pe masa acordul gata realizat, el trebuind doar ratificat. Pentru ca asa se face!

Altfel, inca nu se stie cate avioane vor primi slovacii, insa pare a fi vorba de 8-10 bucati, nici macar efectivul unei escadrile, asta deoarece pretul este cel mai important aspect.

Daca Slovacia va opta in cele din urma pentru Gripen, ar fi al treilea operator de multirol suedez din coltul nostru de lume, dupa Cehia si Ungaria. Daca ne gandim ca si Bulgaria si Croatia sunt in cautari de avioane noi, iar croatii au admis ca negociaza cu Suedia pentru Gripen, am putea avea supriza ca in vreo 2-3 ani sa ne gasim singurii isteti din Estul Europei cu F-16 la mana a treia.

Pe polonezi nu-i bag in discutie pentru ca ei au luat avioane noi si pe care le utilizeaza neasteptat de bine, dupa cum o arata participarile la exercitiile internationale.

One Comment »

  • Jap said:

    Pînă la anul vine gringo și le bagă și lor pe gît niște ‘căzături’ de no să le mai trbuiască aviație militară,forța fie cu tine.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.