Slovacia vrea sa cumpere F-16 Bk 70/72 V. Si nu ieftin!

Foto: Lockheed Martin
Slovacia ar putea deveni in cativa ani statul ce opereaza cele mai moderne avione F-16 din coltul nostru de lume, solicitand Statelor Unite avioane in cea mai noua versiune, Viper Block 70/72.

Conform unei notificari a Defense Security Cooperation Agency, slovacii vor 14 F-uri pentru a reunta la flota de MiG-29 operata in prezent.

Inainte sa vorbim despre pret, hai sa vedem ce vor slovacii pe cele 14 avioane in configuratia Block 70/72: pana la 16 motoare, fie General Electric F110, fie P&W F100, 16 radare AESA APG-83, 14 sisteme LINK-16 MIDS-JTRS, 14 sisteme Joint Helmet Mounted. La capitolul armament s-au solicitat 30 de AIM-120C7, 100 de AIM-9X, 12 de AIM-9X Captive Air Training Missiles, doua bucati de AIM-120C7, 24 de unitati suplimentared e ghidare pentru AIM-9X, plus Enhanced Paveway II, JDAM si bombe Mk-82.

Ei bine, pretul pentru tot acest pachet este estimat la 2,9 miliarde de dolari si nu se vorbeste de vreo solicitare de offset!

Cam asta inseamna sa cumperi tehnica moderna, trebuie sa scoti bani seriosi din conturi!

Pe de alta parte, mai ales in contextul zilelor noastre, sunt absolut convins ca merita sa investesti chiar si sume foarte mari in tehnica militara moderna si capabila.

Dar imaginati-va ce-ar fi fost la noi daca cine era la putere decidea sa dea vreo 3 miliarde de dolari pe o escadrila de F-16 noi! Ce discutii ar mai fi fost pe-aici, unde nimic nu ne multumeste niciodata.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AdiPilotulLanceRShpagarescuJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Amărîții ăștia,au mălai pt.avioanele ăstea?😈 Să no ia și ăștia pe urmele bulgarilor,ca ne trezim cu o nouă telenovelă ✈ .

Shpagarescu
Guest
Shpagarescu

de ce trebuie sa mintiti ? pentru cine scrieti ?” we expect Slovakia to request some amount of industrial participation. Any offset agreement will be defined in negotiations between the purchaser and the contractor.”

Pilotul
Guest
Pilotul

Scrie-ti corect si coerent ca aveti greseli în text

Adi
Guest
Adi

Scrie-ti? Pe bune? Nu e si “ave-ti”, ca sa rimeze?