Home » Aviatie militara, featured, headline

Slovacia vrea sa cumpere F-16 Bk 70/72 V. Si nu ieftin!

7 April 2018 5 Comments

Foto: Lockheed Martin

Slovacia ar putea deveni in cativa ani statul ce opereaza cele mai moderne avione F-16 din coltul nostru de lume, solicitand Statelor Unite avioane in cea mai noua versiune, Viper Block 70/72.

Conform unei notificari a Defense Security Cooperation Agency, slovacii vor 14 F-uri pentru a reunta la flota de MiG-29 operata in prezent.

Inainte sa vorbim despre pret, hai sa vedem ce vor slovacii pe cele 14 avioane in configuratia Block 70/72: pana la 16 motoare, fie General Electric F110, fie P&W F100, 16 radare AESA APG-83, 14 sisteme LINK-16 MIDS-JTRS, 14 sisteme Joint Helmet Mounted. La capitolul armament s-au solicitat 30 de AIM-120C7, 100 de AIM-9X, 12 de AIM-9X Captive Air Training Missiles, doua bucati de AIM-120C7, 24 de unitati suplimentared e ghidare pentru AIM-9X, plus Enhanced Paveway II, JDAM si bombe Mk-82.

Ei bine, pretul pentru tot acest pachet este estimat la 2,9 miliarde de dolari si nu se vorbeste de vreo solicitare de offset!

Cam asta inseamna sa cumperi tehnica moderna, trebuie sa scoti bani seriosi din conturi!

Pe de alta parte, mai ales in contextul zilelor noastre, sunt absolut convins ca merita sa investesti chiar si sume foarte mari in tehnica militara moderna si capabila.

Dar imaginati-va ce-ar fi fost la noi daca cine era la putere decidea sa dea vreo 3 miliarde de dolari pe o escadrila de F-16 noi! Ce discutii ar mai fi fost pe-aici, unde nimic nu ne multumeste niciodata.

5 Comments »

 • Jap said:

  Amărîții ăștia,au mălai pt.avioanele ăstea?😈 Să no ia și ăștia pe urmele bulgarilor,ca ne trezim cu o nouă telenovelă ✈ .

 • Shpagarescu said:

  de ce trebuie sa mintiti ? pentru cine scrieti ?” we expect Slovakia to request some amount of industrial participation. Any offset agreement will be defined in negotiations between the purchaser and the contractor.”

  • LanceR said:

   Si unde e minciuna? Americanii se asteapta ca slovacii sa ceara offset. Ceea ce inseamna ca pana acum, in toate discutiile, n-au facut-o.

   Dupa ce ne spui unde e miciuna, iti spunem pentru cine scriem.

 • Pilotul said:

  Scrie-ti corect si coerent ca aveti greseli în text

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.