Spania a oferit, oficial, Eurofighter in Peru

eurofighterGuvernul spaniol a inaintat o oferta oficiala celui din Peru referitoare la posibilitatea vanzarii a 18 aparate Eurofighter Typhoon Tranche 1 aflate in dotarea fortelor aeriene iberice.

Potrivit mai multor surse, ibericii solicita 45 de milioane de euro per avion, insa nu este clar daca in acesti bani intra doar aparatele, sau este vorba si despre programul de pregatire al pilotilor si tehnicienilor si, eventual, pachetul de armament.

Un cost total de 810 milioane de euro pentru 18 avioane la mana a doua indica totusi faptul ca peruvienii ar lua avioanele “la cheie”, cu tot ce au nevoie.

Pentru ca povestea sa fie completa, trebuie mentionat faptul ca spaniolii s-au angajat sa livreze toate cele 18 Eurofighter in decurs de numai un an de la semnarea actelor.

E important de mentionat acest lucru pentru ca intr-o tara din estul Europei, Romania sa zicem, se vorbeste despre achizitia de avioane F-16 la mana a treia cu un cost anuntat de 55 de milioane de euro per bucata.

Comparativ, aparatele pe care le vor romanii, mai scumpe, au aproximativ 4.000 de ore de zbor “la activ” in timp ce alea pe care le-ar vinde spaniolii, mai ieftine, au in jur de 600 de ore de zbor fiecare.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Aviatia Magazin » Blog Archive Eurofighterul spaniol, afectat de reducerile bugetare » Aviatia Magazin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of