Home » Aviatie militara, featured, headline

Spania a oferit, oficial, Eurofighter in Peru

4 February 2013 One Comment

eurofighterGuvernul spaniol a inaintat o oferta oficiala celui din Peru referitoare la posibilitatea vanzarii a 18 aparate Eurofighter Typhoon Tranche 1 aflate in dotarea fortelor aeriene iberice.

Potrivit mai multor surse, ibericii solicita 45 de milioane de euro per avion, insa nu este clar daca in acesti bani intra doar aparatele, sau este vorba si despre programul de pregatire al pilotilor si tehnicienilor si, eventual, pachetul de armament.

Un cost total de 810 milioane de euro pentru 18 avioane la mana a doua indica totusi faptul ca peruvienii ar lua avioanele “la cheie”, cu tot ce au nevoie.

Pentru ca povestea sa fie completa, trebuie mentionat faptul ca spaniolii s-au angajat sa livreze toate cele 18 Eurofighter in decurs de numai un an de la semnarea actelor.

E important de mentionat acest lucru pentru ca intr-o tara din estul Europei, Romania sa zicem, se vorbeste despre achizitia de avioane F-16 la mana a treia cu un cost anuntat de 55 de milioane de euro per bucata.

Comparativ, aparatele pe care le vor romanii, mai scumpe, au aproximativ 4.000 de ore de zbor “la activ” in timp ce alea pe care le-ar vinde spaniolii, mai ieftine, au in jur de 600 de ore de zbor fiecare.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.