Spotterii pot contribui la securizarea bazelor aeriene

Foto: wikiHow
Spotterii por contribui la securizarea bazelor aeriene in apropierea carora fotografiaza diferitele avioane. N-o spunem noi, aici mai avem civilizatie de mancat, ci englezii.

In Marea Britanie spotterii sunt folositi de autoritati pentru securizarea bazelor aeriene si am sa va explic imediat cum functioneaza treaba asta.

Ca si la noi, cei care isi doresc sa fotografieze avioanele in apropierea aeroporturilor trebuie sa se inregistreze. Englezii au mers insa putin mai departe si au realizat zone de spottereala si in zona bazelor aeriene.

Lucrurile s-au dezvoltat si spotterii au fost inregistrati intr-o baza de date, au primit ecusoane de identificare si sunt incurajati sa raporteze orice comportament suspect din apropierea bazelor/ aeroporturilor.

In continuare, se spera chiar la dezvoltarea unui soi de aplicatii prin care spotterii sa poata reclama in timp real persoane suspecte aflate in apropierea bazelor.

Mie-mi place de mor modul in care oamenii astia, si-s convins ca englezii nu-s singurii, reusesc sa se foloseasca de fiecare prilej in avantajul lor. Adica era clar ca spotterii nu pot fi blocati, ca ar fi pozat avioanele de la distanta daca aveau zona interzisa langa gard.

Asa ca cineva s-a gandit sa le ofere minime facilitati in schimbul unui sprijin ce poate deveni in anumite situatii crucial in securizarea bazelor si aeroporturilor.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Sînt curios cum o să reacționeze ‘spotterii’,cînd un jihadist înarmat pînă’n dinți,o să vină la el să-i ia gîtul. Pînă atunci,cică ne tragem submarin.