Home » Analiza, featured, headline

Spotterii pot contribui la securizarea bazelor aeriene

29 January 2018 One Comment

Foto: wikiHow

Spotterii por contribui la securizarea bazelor aeriene in apropierea carora fotografiaza diferitele avioane. N-o spunem noi, aici mai avem civilizatie de mancat, ci englezii.

In Marea Britanie spotterii sunt folositi de autoritati pentru securizarea bazelor aeriene si am sa va explic imediat cum functioneaza treaba asta.

Ca si la noi, cei care isi doresc sa fotografieze avioanele in apropierea aeroporturilor trebuie sa se inregistreze. Englezii au mers insa putin mai departe si au realizat zone de spottereala si in zona bazelor aeriene.

Lucrurile s-au dezvoltat si spotterii au fost inregistrati intr-o baza de date, au primit ecusoane de identificare si sunt incurajati sa raporteze orice comportament suspect din apropierea bazelor/ aeroporturilor.

In continuare, se spera chiar la dezvoltarea unui soi de aplicatii prin care spotterii sa poata reclama in timp real persoane suspecte aflate in apropierea bazelor.

Mie-mi place de mor modul in care oamenii astia, si-s convins ca englezii nu-s singurii, reusesc sa se foloseasca de fiecare prilej in avantajul lor. Adica era clar ca spotterii nu pot fi blocati, ca ar fi pozat avioanele de la distanta daca aveau zona interzisa langa gard.

Asa ca cineva s-a gandit sa le ofere minime facilitati in schimbul unui sprijin ce poate deveni in anumite situatii crucial in securizarea bazelor si aeroporturilor.

One Comment »

  • Jap said:

    Sînt curios cum o să reacționeze ‘spotterii’,cînd un jihadist înarmat pînă’n dinți,o să vină la el să-i ia gîtul. Pînă atunci,cică ne tragem submarin.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.