Statele Unite trimit avioane F-16 in RomaniaUnited States sends F-16s in Romania

f-16 mig 21 CTEi bine, vin americanii! Si nu vin singurei, ci cu o escadrila de avioane F-16, care, oficial, participa la o serie de exercitii impreuna cu Fortele Aeriene Romane.

Anuntul a fost facut de ministrul Apararii, Mircea Dusa, care spune ca “impreuna cu americanii avem exercitii in aceasta perioada in spatiul aerian romanesc si vor ramane (avioanele F-16 – n.r.) o perioada destul de lunga in Romania.”

Mai mult, Dusa se va solicita americanilor “dislocarea unor escadrile in Romania pana cand, in 2017, va deveni operationala escadrila noastra de F-16”.

Si totul se intampla pe fondul tensiunilor tot mai pronuntate din Ucraina, tensiuni care, binenteles, nu trebuie sa ingrijoreze si bla-bla…

Din cate se pare, avioanele F-16 vor stationa pe baza aeriana Campia Turzii, insa vor efectua exercitii si cu baietii nostri de la Mihail Kogalniceanu, care sunt destul de ocupati cu avioanele rusesti in perioada asta.
f-16 mig 21 CTWell, the americans are coming! United States will send an F-16 squadron in Romania, officialy for exercises with Romanian Air Force.

This announcement was made by romanian Defence minister, Mircea Dusa, who said: “We have some exercises in this period with our american partners. The jets will remain in Romania for a longer time.”

Furthermore, Dusa said that he will ask the americans to deploy a few F-16 squadrons in Romania, untill our F-16s will be operational.

1
Leave a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Bucuria politrucilor,vedeti ne apară americanii zisera în cor,astia trebuie trași în teapa și aruncati la cîini.