Home » Aviatie militara, featured, headline

Statul Islamic ia inaltime. Extremistii folosesc avioane de vanatoare capturate in SiriaIslamic State gets airborne with Syrian Air Force’s jets

19 October 2014 One Comment

migExtremistii din Statul Islamic au trecut la un nou nivel al luptei armate, ei folosind mai nou avioane de vanatoare capturate in Siria.

Mai multe surse au dezvaluit, in ultimele saptamani, ca teroristii se pregatesc asiduu pentru a utiliza avioanele de vanatoare, iar un clip video facut public recent arata ca acestia si-au atins dezideratul.

Un avion, cel mai probabil un L-39, a fost surprins aterizand pe baza aeriana din Kshesh, capturata de Statul Islamic in acest an. Urmand firul logic, nu poate fi decat un aparat de zbor folosit de cei din Statul Islamic, pentru ca este greu de crezut ca altcineva ar risca sa aterizeze in mijlocul extremistilor.

De altfel, pe langa baza de la Kshesh, ei mai au controlul si asupra aerodromului din Tabqa. In cele doua unitati ale Fortelor Aeriene Siriene au capturat mai multe avioane L-39 si MiG-21.

Cu ajutorul specialistilor irakieni, fosti tehnicieni sau chiar piloti in regimul Saddam Hussein, o parte a avioanelor au fost reparate, putand fi folosite in orice moment. Cum insa Statul Islamic este tinta loviturilor aeriene ale SUA si aliatilor lor, este destul de greu de crezut ca extremistii vor avea prea mult succes in acest demers.

migIslamic State terrorists got airborne recently, using former Syrian Air Force jets after taking control over two AF bases.

In a video posted recently we can see a plane, most likely an L-39 training and light combat jet, landing at Kshesh airbase.

Sources said that iraqui technicians and pilots worked hard in the last weeks at these planes in order to repair them.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.