Home » Aviatie civila, featured, headline

Stiri cu si despre Tarom. Chiar si PE SURSE

3 November 2012 No Comment

Daca tot e sambata, m-am gandit sa va delectez cu un colaj de stiri mai mult sau mai putin adevarate despre greu incercatul Tarom. Unele informatii vin chiar “pe surse”, deci e musai sa le cititi ­čÖé

Economii la TAROM prin t─âierea diurnelor

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, se preg─âte┼čte s─â fac─â economii la compania TAROM, prin t─âierera diurnelor pilo┼úilor ┼či ├«nso┼úitorilor de bord. Dac─â ├«n prezent pilo┼úii au dreptul la o diurn─â de aproximativ 85 de euro, iar ├«nso┼úitorii de bord primesc ├«ntre 50 ┼či 60 de euro pe curs─â, odat─â cu abrogarea Hot─âr├órii de Guvern nr. 1061/1995 privind unele drepturi ┼či obliga┼úii ale personalului care efectueaz─â transporturi aeriene de pasageri ┼či m─ârfuri ├«n trafic interna┼úional, pilo┼úii ┼či ├«nso┼úitorii de bord vor ├«ncasa doar 17,5 euro pe curs─â.

Pilo┼úii ┼či ├«nso┼úitorii de bord de la TAROM ar putea bloca zborurile dac─â oficialii Ministerului Transporturilor vor reduce diurnele la un nivel de sub 20 de euro, a┼ča cum este preconizat ├«n acest moment. Prevederile sunt cuprinse ├«ntr-un proiect propus spre dezbatere ├«n cadrul Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Transporturilor, care vizeaz─â abrogarea HG nr.1061/1995 privind unele drepturi ┼či obliga┼úii ale personalului care efectueaz─â transporturi aeriene de pasageri ┼či m─ârfuri ├«n trafic interna┼úional.

Sindicali┼čtii din TAROM spun c─â reducerea diurnelor reprezint─â un prim pas spre lichidarea operatorului na┼úional aerian. ÔÇťUn ├«nso┼úitor de bord are un salariu de aproximativ 1.000 de lei. Dup─â c├ó┼úiva ani vechime, prime┼čte aproximativ 1.500 de lei pe lun─â. Un ├«nso┼úitor de zbor prime┼čte diurn─â 50 de euro pentru o curs─â extern─â dus-├«ntors, iar un pilot prime┼čte 85 de euro pentru fiecare curs─â. Dac─â ├«nso┼úitorii de bord ┼či pilo┼úii se ├«ntorc a doua zi, primesc ├«nc─â 35 de euro pentru noaptea respectiv─â. Prin abrogarea ordinului care stabile┼čte anumite drepturi ┼či obliga┼úii ale personalului care efectueaz─â transpoturi aeriene, cei aproximativ 530 de pilo┼úi ┼či ├«nso┼úitori de bord angaja┼úi la TAROM vor avea veniturile t─âiate cu peste 50%. Momentan nu s-a aprobat hot─âr├órea privind reducerea diurnelor, urmeaz─â alte discu┼úii s─âpt─âm├ónile viitoareÔÇŁ, ne-au declarat sindicali┼čti din cadrul TAROM. Potrivit acestora, din reducerea cuantumului diurnelor rezult─â o economie de aproximativ 1,5 milioane de euro pe an. ÔÇ×┼×efii TAROM ┬źsparg┬╗ anual zeci de milioane de euro pe curse care nu aduc profit ┼či pe catering ┼či vor s─â fac─â economie din reducerea diurnelorÔÇŁ, spun sindicali┼čtii TAROM.

Puterea

TAROM, pr─âbu┼čit de interesele liberalilor

Consultan┼úii asocia┼úi ÔÇ×PwC – B&D David ┼či Baias” – George Butunoiu, desemna┼úi de Ovidiu Silaghi, au recomandat pentru ┼čefia TAROM manageri de la companii falimentare ┼či personaje controversate din zona business-ului ÔÇó Ruxandra Brutaru a devalizat compania TAROM ├«ncep├ónd din 2007 ┼či p├ón─â anul acesta, ├«n c├órd─â┼čie ┼či cu oamenii de ├«ncredere ai ministrului Ovidiu Silaghi ÔÇó Afaceristul favorit al liberalilor, Nelu Iordache, a fost executat silit pentru o datorie de circa 2.000.000 de euro, iar dou─â aeronave ale Blue Air sunt sub sechestru ┼či scoase la v├ónzare.

ZIUAnews a avertizat c─â TAROM este la un pas de faliment din cauza grupurilor de interese financiare ┼či politice care graviteaz─â ├«n jurul companiei. ├Äns─â demisia austriacului Heinrich Vystoupil la doar c├óteva zile dup─â ce a fost numit eviden┼úiaz─â amatorismul celor care s-au ocupat de selec┼úionarea candida┼úilor, dar ┼či goana disperat─â dup─â bani ┼či func┼úii a pilelor politice ┼či a at├órn─âtorilor de profesie care roiesc ├«n jurul ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi (foto).

Prin plecarea austriacului Heinrich Vystoupil, ga┼čca lui Silaghi de la TAROM, ├«n frunte cu Valentin Macec, consilierul personal al ministrului teleportat ├«n bordul companiei, a primit ┼čmenuri prin care s─â poat─â ob╚Ťine bani. Cine a pus um─ârul la aterizarea for┼úat─â a TAROM-ului pe pista falimentului? Cum au ajuns o serie de persoane controversate s─â fie recomandate ┼či numite ├«n conducerea TAROM? Ce interese politice se ascund ├«n spatele companiei? Cine are interesul ca TAROM-ul s─â ajung─â o companie low-cost sau s─â falimenteze, a╚Öa cum s-a ajuns ├«n Ungaria cu Maleev? Sunt doar c├óteva ├«ntreb─âri la care ZIUAnews va da r─âspunsul.

Tripleta care a dus TAROM-ul la aterizare forţată

Pr─âbu┼čirea companiei TAROM a ├«nceput ├«n anul 2007, odat─â cu venirea ca director general adjunct a Ruxandrei Brutaru, fiica unui fost pilot, prieten la cataram─â cu Traian B─âsescu. ├Äns─â ea ├«┼či f─âcuse ucenicia ├«n avia┼úie, timp de vreo doi ani, la compania Blue Air, de┼úinut─â de c─âtre afaceristul giurgiuvean Nelu Iordache. Trebuie precizat c─â ├«n fruntea companiei Blue Air era – ┼či este – un fost director al TAROM, Gheorghe R─âcaru, care a contribuit serios la evaporarea unor mari sume de bani din casieria companiei, f─âr─â c─â cineva s─â-l trag─â la r─âspundere. ├Än plus, cel care a insistat ca Ruxandra Brutaru s─â ajung─â la TAROM a fost Nelu Iordache, prietenul ┼či totodat─â sponsorul neoficial al ministrului Transporturilor de la acea vreme, liberalul Ludovic Orban. Astfel, s-a ajuns ├«n acea perioad─â ca cea mai mare companie de avia┼úie a Rom├óniei s─â fie dat─â pe m├óna unui fost pilot – Vasile B├órl─â, care a fost director general, ┼či a directorului adjunct, de doar 27 de ani, Ruxandra Brutaru – ÔÇ×pila” lui B─âsescu ┼či Iordache. Ulterior, ├«n 2009, ministrul Transporturilor de atunci, Radu Berceanu, a numit-o director general la TAROM chiar pe Ruxandra Brutaru, care avea doar 29 de ani.

├Äns─â ceea ce se ┼čtie mai pu┼úin este faptul c─â ├«n mandatul lui Orban, adic─â ├«n 2007 ┼či 2008, actualul consilier personal al lui Ovidiu Silaghi, Valentin Macec, a fost membru ├«n Consiliul de Administra┼úie al TAROM, iar actualul director general, Sorin Georgescu, era ├«n acea vreme directorul economic al companiei. Practic, trioul Brutaru-Macec-Georgescu este cel care a demarat, ├«n 2007, campania de aterizare for┼úat─â a companiei c─âtre faliment, devaliz├ónd efectiv casieria TAROM-ului.

┼×mecheria pension─ârii pilo┼úilor

Prima afacere care a golit conturile companiei, regizat─â de cei trei, cu girul ministrului Ludovic Orban, a fost ┼čmecheria cu pensionarea pilo┼úilor. Sub pretextul c─â pilo┼úii au prea multe sporuri, care, aten┼úie, nu erau impozabile, cei trei au impus ca sporurile s─â fie incluse ├«n salariu pentru a fi impozitate. Astfel, s-a ajuns ca pilo┼úii s─â aib─â a┼ča-zisele salarii mari, dar, ├«n fapt, era doar o ┼čmecherie pentru ca s─â ias─â la pensie cu pensii uria┼če, pentru c─â legea de atunci preciza c─â se stabile┼čte cuantumul pensiei ├«n func┼úie de salariul avut ├«n ultimele trei luni. Ca urmare a acestei abera┼úii puse ├«n practic─â de cei trei, s-a ajuns ca, ├«n scurt timp, s─â se pensioneze foarte mul┼úi pilo┼úi cu pensii uria┼če ┼či salarii compensatorii enorme, cum a fost cazul Florea Geica, iar compania s─â nu aib─â cu cine pilota avioanele. Imediat, pilo┼úii pensiona┼úi ├«n aceste condi┼úii ┼či-au f─âcut o firm─â care oferea servicii de pilotaj ┼či asisten┼ú─â la bord pentru zbor. Atunci, Ruxandra Brutaru a g─âsit solu┼úia ÔÇ×genial─â” ca avioanele TAROM s─â poat─â zbura ┼či a ├«nchiriat pilo┼úi chiar de la firma f─âcut─â de pilo┼úi pe care chiar ea ├«i pensionase. Numai c─â pilo┼úii pensionari au cerut ┼či au primit de la TAROM, salarii mult mai mari dec├ót aveau p├ón─â s─â se pensioneze, circa 3-4.000 de euro pe lun─â, plus diurn─â de peste 100 de euro pe zi. Ca urmare a acestei inginerii, compania TAROM a fost obligat─â s─â acorde aceast─â diurn─â ┼či propriilor pilo┼úi. ┼×mecheria regizat─â ┼či pus─â ├«n scen─â de Brutaru ┼či ga┼čca sa a avut efecte catastrofale pentru companie, devaliz├ónd efectiv casieria TAROM-ului.

Afacerea aeronavelor ATR

Dup─â gaura dat─â TAROM-ului prin ┼čmecheria pension─ârii pilo┼úilor, trioul Brutaru-Macec-Georgescu a mai dat un tun de zile mari, care a dus la pr─âbu┼čirea companiei ┼či intrarea ├«n colaps financiar. Au decis achizi┼úionarea de la uzina ATR de la Toulouse din Fran┼úa a dou─â aeronave ATR 72- 500, de 68 de locuri, care pot zbura, f─âr─â escal─â, p├ón─â la 1.650 km, ce pot fi folosite pentru cursele interne. Trebuie precizat c─â acest tip de aeronave nu mai este utilizat de niciuna dintre marile companii de pe pia┼úa mondial─â. ├Äns─â, cea mai ┼úeap─â cu aceste aeronave a constat ├«n faptul c─â tripleta Brutanu-Macec-Georgescu a pl─âtit pe loc contravaloarea aeronavelor, ┼či nu ├«n rate, a┼ča cum procedeaz─â toate companiile de avia┼úie din lume. Ca atare, zeci de milioane de euro au zburat, ├«ntr-o clip─â, din casieria TAROM-ului f─âr─â ca cineva s─â-i trag─â la r─âspundere.

Contracte ┼či sponsoriz─âri cu dedica┼úie

De la ├«nvestirea ├«n func┼úia de director al companiei a Ruxandrei Brutaru, a ├«nceput drumul TAROM-ului spre faliment. Astfel, s-a ajuns, ├«n urm─â cu un an de zile, la un deficit de 80 de milioane de dolari, dar acest aspect economic nu o ├«mpiedica pe Ruxandra Brutaru s─â dispun─â anumite sponsoriz─âri ┼či s─â cheltuiasc─â banul companiei defectuos, dup─â bunul plac.

Sub patronatul mini┼čtrilor Orban ┼či Berceanu, f─âr─â niciun control, au fost f─âcute sponsoriz─âri pentru echipa de fotbal Poli Timi┼čoara, concursuri de oin─â ┼či concursuri de pescuit realizate de firma Brutus SRL, care apar┼úine directorului Brutaru, de fapt, tat─âlui s─âu, fostul pilot Nicolae Brutaru. ├Än era Brutaru, ├«nt├ómpl─âtor sau nu, TAROM-ul a pierdut contractul de curierat cu Po┼čta Rom├ón─â, de circa 8,5 milioane de euro, care este preluat tocmai de Blue Air, companie controlat─â de Iordache ┼či R─âcaru.

Manageri de succes de la companii falimentare

Selec┼úia managerilor de la TAROM f─âcut─â de c─âtre speciali┼čtii ├«n recrutare desemna┼úi de Ministerul Transportuilor, adic─â de ÔÇ×PwC-B&D David ┼či Baias” – George Butunoiu, ridic─â mari semne de ├«ntrebare ┼či induce ideea c─â se dore┼čte falimentarea companiei. Din cei 24 de pretenden┼úi selec┼úiona┼úi pentru a ocupa postul de director general, doar unul singur avea leg─âtur─â cu TAROM-ul (Lauren┼úiu Mezei), dar cei mai mul┼úi veneau de la companii falimentare. Dintre primii cinci manageri selecta┼úi de ÔÇ×PwC-B&D David ┼či Baias” – George Butunoiu, patru vin de la companii care au dat faliment: Darby Mark, de la compania elve┼úian─â FlyBaboo, Thaulow Finn – compania low cost Flyme Europe Suedia, Zvinys Vidas, de la FlyLAL Lithuanian Airlines (suspendat─â de la operare ├«n 2009) ┼či De Angelis Piero – de la Spanair, falimentat─â ├«n 2012. ├Äns─â, nici Lauren┼úiu Mezei nu avea habar de managementul TAROM, fiind doar ┼čeful biroului de la Amsterdam, adic─â un v├ónz─âtor de bilete care s-a remarcat prin neregulile financiare de la agen┼úia din Olanda, mu┼čamalizate de c─âtre Anca Boagiu. Dac─â lu─âm ├«n calcul c─â a fost ales austriacul Heinrich Vystoupil care trecuse ┼či pe la Blue Air, ├«nsemna c─â au fost doar vorbe ├«n v├ónt ceea ce s-a trecut ├«n caietul de sarcini, unde se men┼úiona c─â ÔÇ×Profilul candidatului ideal este profilul uzual corespunz─âtor nivelului de senioritate necesar ocup─ârii unui asemenea post ├«ntr-o companie privat─â sau public─â de mari dimensiuni ┼či cu o mare complexitate a activit─â┼úii”. Ce mare dimensiune poate s─â aib─â o companie care a falimentat?

Consiliul de Administraţie a intrat pe ruta falimentului

Speciali┼čtii ├«n recrutare de personal desemna┼úi de Ministerul Transporturilor ┼či Infrastructurii au selec┼úionat 23 de CV-uri pentru desemnarea a ┼čapte membri ai Consiliului de Administra┼úie de la TAROM. Din cei 23, doar cinci au fost recomanda┼úi ┼či garanta┼úi de ÔÇ×PwC-B&D David ┼či Baias” – George Butunoiu: Dan Pascariu, bancherul care a pus um─ârul la falimentarea Bancorex ┼či totodat─â ÔÇ×sponsorul” lui Videanu ├«n afacerea Marmosin, cosmonautul Dumitru Prunariu, Ciprian Landuca, de la compania Alico, Marius Ghenea, de la AccessNet, ┼či directorul general Heinrich Vystoupil. Curios este c─â pe lista celor de la ÔÇ×PwC-B&D David ┼či Baias” – George Butunoiu nu apar Valentin Macec ┼či fostul ministru pentru mediul de afaceri, Lucian Isar. Cu toate acestea, Macec a ajuns vicepre┼čedinte al Consiliului de Administra┼úie de la TAROM, iar Lucian Isar este membru, ├«n timp ce controversatul bancher Dan Pascariu este chiar pre┼čedinte. A┼ča poate se explic─â ceea ce s-a precizat ├«n anun┼úul pentru desemnarea managementului privat la TAROM, unde se stipuleaz─â c─â ÔÇ×Rolurile ┼či responsabilit─â┼úile generale sunt cele obi┼čnuite pentru orice post similar din mediul privat sau ├«n companii publice de dimensiuni comparabile. Diferen┼úele specifice pentru TAROM SA sunt pu┼úin semnificative”. ├Äns─â, cum austriacul Heinrich Vystoupil a renun┼úat la ┼čefia TAROM, omul lui Macec ┼či Silaghi, Sorin Georgescu, va r─âm├óne ├«n continuare la conducerea companiei. Adic─â echipa lui Ovidiu Silaghi ┼či Nelu Iordache au liber la decolarea TAROM-ului pe pista falimentului.

Neregulile descoperite de Curtea de Conturi

Valoarea estimativă a erorilor/abaterilor contabile constatate în 2010 de Curtea de Conturi a României la compania TAROM însumează 682.000 de lei.

Inspectorii Curţii de Conturi au constatat următoarele nereguli:

*acordarea nelegal─â de tichete de mas─â unor salaria┼úi care ├«┼či desf─â┼čoar─â
activitatea în cadrul agenţiilor TAROM din străinătate;

*nerespectarea prevederilor contractului de reprezentare a entităţii în
str─âin─âtate referitoare la obliga┼úiile ┼či termenii/ condi┼úiile contractuale asumate de reprezentantul companiei TAROM ├«n Cipru;

* neconformit─â╚Ťi ├«n atribuirea ┼či derularea contractelor de asigurare a serviciilor de catering la bordul aeronavelor Tarom, respectiv includerea ├«n contractul de prest─âri servicii de catering a unor prevederi care exced cadrului reglementat de contractul IATA (Asocia┼úia Interna┼úional─â a Transportatorilor Aerieni) ┼či acceptarea unor proceduri de implementare a contractului care exced obiectului acestuia ┼či condi┼úiilor de livrare agreate (locul livr─ârii/ recep┼úiei/ transferul riscurilor/ servicii/ pre╚Ťuri convenite etc.);

*nerespectarea principiilor economicit─â┼úii, eficien┼úei ┼či eficacit─â┼úii ├«n efectuarea cheltuielilor;

*s-au ├«nregistrat cheltuieli neeconomicoase cu locuin┼úele de serviciu asigurate salaria┼úilor care ├«┼či desf─â┼čoar─â activitatea ├«n cadrul agen┼úiilor din str─âin─âtate, prin schimbarea loca┼úiei acestora ┼či prin casarea mobilierului din dotare ├«nainte de expirarea duratei normate de func┼úionare (agen┼úia Bruxelles);

* nu s-au urm─ârit ┼či nu s-au calculat penalit─â┼úi pentru restituirea cu ├«nt├órziere a sumelor acordate nelegal.

ZiuaNews

╚śTIRI (├ÄNC─é) NECONFIRMATE | SURSE: MANAGERUL privat de la TAROM a renun╚Ťat la func╚Ťie din cauza ministrului Silaghi

Sursele EVZ au explicat de ce a renun╚Ťat la contract austriacul care trebuia s─â asigure managementul TAROM. Sursa nemul╚Ťumirii este o list─â impus─â chiar de ministrul Transporturilor.

Conform informa╚Ťiilor oferite de sursele EVZ, austriacul Heinrich Vystoupil, desemnat s─â asigure managementul TAROM, a renun╚Ťat la contract dup─â ce a primit o list─â cu mai multe persoane pe care trebuia s─â le angajeze la TAROM ╚Öi cu salarii impuse pentru aceste persoane.

Conform surselor citate, lista a fost ├«ntocmit─â de Valentin Macec, membru al Consiliului de Administra╚Ťie al TAROM. Sursele EVZ mai sus╚Ťin c─â Macec a ac╚Ťionat la ordinul direct al ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi.
Momentan ╚Ötirea nu este confirmat─â oficial. Revenim cu am─ânunte ╚Öi reac╚Ťii ├«n cursul zilei.

Evenimentul Zilei

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.