Su-24 rusesc, doborat de turci la granita cu Siria

suhoiUn avion Suhoi Su-24 apartinand Fortelor Aeriene Ruse a fost doborat marti de catre armata turca la granita cu Siria. Cei doi membri ai echipajului s-au catapultat, insa pana acum nu se cunoaste soarta lor.

Asa cum e de asteptat in asemenea cazuri, informatiile sunt contradictorii, asa ca o sa incerc sa le structurez putin.

Ce spun turcii?

Turcia sustine ca avionul facea parte dintr-o celula care i-a violat spatiul aerian. Cele doua avioane rusesti ar fi fost avertizate de mai multe ori, fiind inclusiv interceptate de aparate F-16. Pentru ca nu au raspuns apelurilor, rusii au fost doborati de unul dintre F-uri, abia apoi cel de-al doilea parasind zona.

Ce spun rusii?

Rusii au o varianta destul de diferita. Acestia sustin ca avionul nu a parasit nicio clipa spatiul aerian sirian, dar si ca a fost doborat cu foc de la sol, probabil o racheta sol-aer. Momentan, eforturile rusilor se concentreaza pe recuperarea celor doi piloti care au catapultat.

Ce stim cu certitudine?

Stim ca un avion de lupta al Rusiei a fost doborat la granita turco-siriana. Au recunoscut acest lucru cele doua parti implicate. Stim ca au mai existat tensiuni turco-rusesti nu cu mult timp in urma, un Su-30 violand spatiul aerian al Turciei venind dinspre Siria. Stim ca turcii au avertizat public ca nu vor mai tolera asemenea incidente. Si cam atat, restul sunt speculatii.

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LanceRMig-21 LanceRJapAiurel VlaiciuJohann Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Johann
Guest
Johann

Parca Turcia ar da o mana de ajutor ISIL.
Si asa au tot santajat UE cu privire la eventuale valuri de refugiati.

De partea cui joaca Turcia?
Turciei ii place sa aibe atentate teroriste?
Este adevarat ca est eun mozaic etnic in regiune, dar parca ISIL este un dusman comun al lumii civilizate, sau poate este doar al unora fiind prieten cu altii 😉

Aiurel Vlaiciu
Guest
Aiurel Vlaiciu

Turcia nu a santajat UE. Turcia nu poate tine milioane de “refugiati” de una singura. E normal ca toata lumea sa-i ajute, partea proasta e ca nimeni in afara de rusi nu face nimic pentru tratarea cauzei. Rusia se afla in Siria LEGAL, conform reglementarilor internationale, fiind chemata de catre guvernul sirian, indiferent ca acest guvern place sau nu altora. Daca te uiti pe harta publicata de CNN Turcia, )o sa vezi ca avionul rusesc a violat spatiul aerian turcesc pe un apendice de 3 km latime ), a carei traversare a durat probabil citeva secunde, iar turcii au doborit… Read more »

Jap
Guest
Jap

Turcaleții și-au dat foc la valiză.

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

eu cred ca mai degraba le-au aratat la rusi cine e sefu si unde le e locu’

Aiurel Vlaiciu
Guest
Aiurel Vlaiciu

Revin cu o întrebare pe care mi-am pus-o de mult și în alte cazuri: Pe ce frecvență au somat turcii? Și rușii trebuiau să asculte pe frecvența aia? În orice misiune de poliție aeriană, de unde știi că “violatorul” te aude cînd îl somezi?