Home » Aviatie militara, featured, headline

SUA fac cadou Egiptului inca 4 avioane F-16

14 April 2013 No Comment

F-16 egiptStatele Unite au facut, recent, un nou cadou Egiptului proaspat eliberat. Patru avioane F-16 au plecat din Fort Worth, Texas, catre Cairo, noua lor casa.

In timp ce o tara lipsita de importanta cum e, sa zicem la intamplare, Romania, se chinuie sa gaseasca niste amarate de sehasuri scumpe prin Portugalia, o alta tara, mai cu mot, primeste avioane de acelasi tip, mai noi presupunem noi, gratis!

Ei bine, e vorba de celebrul pachet de ajutor militar oferit de SUA catre Egipt dupa ce americanii au “eliberat” tara de dictatorul Mubarak.

Fox News anunta ca Egiptul primise pana acum 8 avioane multirol pana acum, si dupa aceasta livrare se poate mandri deja cu o escadrila de F-16. Iar lucrurile nu se opresc aici pentru ca, pana la finalul lui 2013, inca 8 avioane vor mai ajunge pe bazele africanilor.

Daca vreti ca toata aceasta poveste sa fie impachetata si mai frumos, va spunem ca, potrivit sursei citate, valoarea ajutorului american, adica a celor 20 de avioane, se ridica la un miliard de dolari.

Mean while, Romania will buy 12 planes with 670 million euros. Adica asta e o afacere!

VIDEO: Accesati acest link pentru reportajul americanilor

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.