Home » Aviatie militara, featured, headline

Suhoi Su-27, retras oficial din dotarea Belarusului

16 December 2012 One Comment

Fortele Aeriene ale Belarusului au ramas oficial fara avioanele Suhoi Su-27, acest tip de aparat fiind retras oficial din dotare in prima jumatate a lunii decembrie.

Mostenite de la fosta Uniune Sovietica, avioanele Su-27 costituiau o parte importanta a componentei Fortelor Aeriene din Belarus, astfel ca retragerea lor este oarecum surprinzatoare.

Totusi, foarte scump de intretinut si operat, la nivelul bugetului apararii din Belarus, Flankerele au fost sacrificate in detrimentul MiG-29 si Su-25. Su-27 a parasit serviciul activ din Belarus in cadrul unei ceremonii ce a avut loc pe aerodromul Baranovichi.

Din cate se pare, avioanele, in numar de 21 (17 Su-27P simpla comanda si 4 Su-27UBM1) ar putea lua drumul bazei islandeze Keflavik, acolo unde o companie privata olandeza isi doreste sa creeze o escadrila largita din aceste aparate pe care sa le inchirieze diferitelor state care sa le foloseasca la randul lor in cadrul exercitiilor.

In foto, via Russia Planes, Su-27P inmatriculat 25 rosu in timpul ceremoniei de retragere de la Baranovichi.

One Comment »

  • iceman said:

    pai frate asta e un chilipir hai sa luam vreo doua asa ca sa ne dam mari, luam apoi F16 si facem batalii aerine…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.