Surpriza Hawks of Romania: Formatia de 7 avioane Extra

extraDaca vara trecuta eram impresionat sa vad pentru prima data o formatie de cinci avioane Extra a celor de la Aeroclubul Romaniei, in 2014 George Rotaru si colegii sai din echipa Hawks of Romania ne-au pregatit o surpriza si mai mare – o formatie de sapte avioane Extra!

Ei bine, da. Dupa achizionarea celei de-a doua Extre 330 SC (YR-EXB), in finalul anului trecut, a fost posibila aparitia unei formatii impresionanta, formata din sapte avioane de acrobatie – cinci Extra 300L si doua Extra 330 SC.

Noul display al Hawks of Romania a fost prezentat publicului pe 1 iunie, cu ocazia traditionalului miting aerian organizat la Aerodromul Clinceni de Ziua Copilului.

A fost o demonstratie impresionanta, spun cei care au fost acolo si au vazut-o, cele 7 avioane Extra oferind un spectacol pe cat de inedit, pe atat de spectaculos.

Pentru ca nu am vazut inca aceasta formatie de 7 a Hawks of Romania pe viu, imrpesiile vor veni ceva mai tarziu. Cine stie, poate vom avea sansa de a realiza un reportaj despre Soimii Romaniei, Catalin Prunariu, Laszlo Ferencz, George Rotaru, Cornel Marinescu, Attila Goger, Cristian Iorgov si Andrei Serbu.

Deocamdata ne facem pofta cu o serie de fotografii de la Clinceni AirShow 2014:

FELICITARI DOMNILOR!!!

Foto via Facebook (Adrian Radulescu, Axy Tache, Liviu Nicolescu si Andrei Visan)

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AdiBillLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

La ora actuala ar fi trebuit sa avem 3 formatii cu pasari diferite,poate se sparg ei in doua.

Jap
Guest
Jap

Si formatia de planoare este buna,dar eu ma refeream la o pasare cu motor,”sparginduse “ar reduce tensiunea din grup și am promova …

Bill
Guest
Bill

Am vazut de mai multe ori antrenamentele pe Extra si la asta ma refeream acum vreo 2 zile cand am scris despre acrobatie aeriana versus manevre simple facute de pilotii militari. I-am ascultat de mai multe ori in statie si am urmarit simultan evolutia. Dar imi e greu sa trec peste comportamentul abuziv al multora din pilotii aeroclubului care se comporta de parca ar fi proprietarii aeroclubului si aeronavelor: ei zboara cand vor si cat vor (“daca tot am venit pana aici ma duc sa zbor un pic cu X” (unde X era orice avion doreau), in timp ce elevii… Read more »