Home » Aviatie militara, featured, headline

Taiwanul isi modernizeaza F-urile 16 A/B

19 January 2017 7 Comments

Taiwanul a inceput lungul proces de modernizare a flotei de F-16 A/B la standardul V.

Recent, primele patru avioane au fost transferate de fortele aeriene la fabrica din Taichung, acolo unde va avea loc procesul de modernizare.

Taiwanezii intentioneaza sa aduca la standardul V toate cele 144 de F-uri pe care le au in dotare, ingrijorati fiind de o China aflata in plina expansiune.

Valoarea contractului este de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, iar ritmul de modernizare va fi de 25-28 avioane pe an.

Mi se pare mie sau in ultima vreme A/B-urile devin hit pe piata internationala? Ce se intampla de toata lumea cauta A/B-uri?

7 Comments »

 • Adi said:

  Intrebarea e retorica, nu-i asa?

  Daca ai capacitatea de a face o imbunatatire la avioanele pe care deja le ai si daca avioanele respective mai au resursa de zbor (fuselajul si aripile, ca motoarele sunt doar piese de schimb) normal ca e mai simplu si de obicei mai ieftin sa iti modernizezi avioanele decat sa le arunci si sa cumperi altele noi.

  Omul de rand e obisnuit cu masina care tine 10-15 ani si apoi o arunci, iei alta noua. Ceea ce nu stie omul de rand e cate avioane fabricate inainte de al doilea razboi mondial zboara si cat de populare sunt. Un avion de generatia 4 nu e bun de interceptor (nu e stealth), dar poate fi o arma redutabila in alte roluri si pana la urma cand vin unii peste tine arunci in lupta tot ce ai, iar 144 de F16 modernizate o sa sparga o gramada de dinti oricum s-ar lua la harta cu ele. Cu radare bune si rachete, batranelele alea tot inteapa zdravan, iar in numar mare intepaturile alea devin foarte periculoase.

 • Jap said:

  ‘V’-ul este pt prieteni și ăia cu lovele ca: taiwanul,singapore,coreea. Noi cum nu facem parte din nicio categorie…Singuri care caută A/B sînt romînași noștri. Restul care m-ai dețin vre-un neuron în plus,aleg gripen,că așa zice teoria lui Darwin. Forța fie cu evoluția s-au cu involuția.

  • Pawlyk said:

   Bai Japita, intai invata limba romana cum trebuie, ca pui cratime total aiurea ba troll siberian, si apoi poti comenta. Citesc de ceva timp site-ul asta si nu iti prea bag laturile de comentarii in seama, dar mai lasa-ne ma nene ca mananci maro la fiecare articol, maltratand limba romana. Nu-mi dau seama cum de nu te-a zburat adminul pana acum, probabil te tine pe post de mascota. Nu te forta sa-mi raspunzi, esti prea prost sa imi poti raspunde obiectiv si gramatical.

  • LanceR said:

   japule, buba e ca nu mai alege nimeni gripen :))

 • Jap said:

  Indienii,tailanda,botswana,bulgaria, m-ai continui?

 • Jap said:

  ‘Om trăi și om vedea’.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.