Home » Aviatie civila, featured, headline

Tarom a achizitionat doua avioane Boeing 737-800 NG

5 May 2017 9 Comments

Ministerul Transporturilor, anunță că astăzi, 5.05.2017, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române – TAROM
a semnat contractul de achiziția a doua aeronave noi BOEING 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri.

Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani. Livrarea aeronavelor către operatorul aerian va fi făcută în cursul acestei luni (mai 2017).

Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desfășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziția a avut în vedere oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii.

În urma ieșirii din flotă, a celor două aeronave Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului. Menționăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave.

9 Comments »

 • Raptor said:

  Daca ramaneau tehnocratii am fi vorbit de Airbus in locul Boeing, asa cum au atribuit contractele de inarmare Agilis cu nemtii, corvete cu Olandezii si ce le-ar mai fi fatat mintea in timp.

  • Adi said:

   Si concluzia care e? E mai bine cu Airbus, e mai bine cu Boeing, sau e mai bine cu nimic dar nimicul ala sa fie romanesc, eventual crestin dacic?

   • Mig-21 LanceR said:

    observ o ironie la adresa dacilor si crestinilor. ti se pare ca mizeria in care ne aflam este din cauza celor care se vor daci si crestini sau a celor care sunt cu adevarat romani? iti lipseste un neuron daca ai ironii din astea…

    • Adi said:

     Dacii au existat inainte de a exista crestinismul, ironia e la adresa celor care sustin ca dacii erau crestini si alte chestii similare, gen idei politice crete.

     • Mig-21 LanceR said:

      Astea nu-s idei politice amigo, pot fi crete daca sustii ca dacii erau crestini, insa nu cred ca asta e ideea. Ideea este ca noi romanii suntem si daci si crestini, azi. It’s a fact, cum ar spune americanu’

 • Cezar said:

  Nus pe unde am inteles ca le inchiriaza…..cum sta treaba pana al urma?

 • Mihai said:

  Nu scapam de Airbusule alea? Unul la primarie, unul la presedentie si unul la parlament. Ultimul ca piese…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.