Tarom ar putea renunta la Boeing pentru o flota noua de avioane Airbus

taromCompania Tarom ar putea renunta la flota sa “duala”, compusa din avioane Boeing si Airbus, pentru a achizitiona noi aparate de zbor doar de la producatorul european.

Surse autorizate au dezvaluit ca se poarta deja negocieri intre reprezentantii Tarom si Airbus, ajungandu-se chiar la un acord de principiu.

Astfel, Airbus ar urma sa preia actuata flota a Tarom (patru A318-100, doua A310-300, patru B737-300s si patru B737-700, urmand ca singurul B737-800 sa fie returnat companiei de leasing) printr-un program de buy-back pentru a livra companiei nationale avioane noi-noute, opt A319-100, patru A320-200, doua A321-200 si doua A330.

Potrivit ch aviation, Airbus s-ar ocupa si de gasirea unei solutii optime de finantare.

In plus, pentru a acoperi decalajul dintre preluarea flotei actuale si data livrarii noilor avioane, Airbus se angajeaza sa inchirieze aeronave aproape noi celor de la Tarom.

Un alt plan ar fi pentru revitalizarea flotei de ATR, urmand ca ATR-urile 42-500 si 72-500 sa fie inlocuite cu versiunile -600.

De unde bani, ramane de vazut.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DariusVincentJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Ni le baga pe gît și pe astea?

Vincent
Guest
Vincent

O veste buna, in opinia mea, pentru toata lumea. Tarom va avea flota noua, pasagerii vor beneficia de conditii ceva mai bune, industria europeana primeste comenzi si da de munca la oameni.

Bani? A scazut pretul carburantului, deci beneficiile probabil au crescut. Acum e momentul!

Darius
Guest
Darius

Pana cand cer niste preturi uriase pentru bilete nu vor merge lucrurile in directii bune…chiar daca reinnoiesc flota.
Un zbor dus Baia Mare – Otopeni cel mai ieftin costa 100 Euro, iar unul Bucuresti – Budapesta 150 Euro. De ce ai alege Tarom cand alte companii zboara cu preturi mult mai bune?!