Home » Aviatie civila, featured, headline

Tarom nu-si schimba (inca) flota, dar renunta la avioane

31 March 2015 6 Comments

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Tarom nu isi va schimba flota destul de imbatranita si pestrita in urmatorii trei ani, insa renunta la mai multe avioane.

Christian Heinzmann, CEO-ul strain al Tarom, a anuntat recent ca nu planuieste sa cumpere avioane noi pentru operatorul nationala pana in 2017.

“Un avion nou, în primii șase ani de viață, nu are nevoie de niciun fel de mentenanță. În acest an, în 2016 și 2017 nu se schimbăm flota. Sunt diverse scenarii, în funcție de potențialele modele de business”, a spus Heinzmann pentru sursazilei.ro.

In acelasi timp, el sustine ca Tarom va renunta la cele doua Airbus A310 din cauza costurilor prea mari ale mentenantei.

“Cele două Airbus A310, în cel mult doi ani, nu vor mai exista în flota TAROM din cauza costurilor de întreținere.”

Pana la plecarea celor doua A310, din flota Tarom a “disparut” singurul Boein 737-800, inmatriculat YR-BGS. Acesta a ajuns deja in flota cehilor de la SmartWings.

Fara a avea, din nou, pretentia unui specialist in domeniu, strategia lui Heinzmann, pe care l-am sustinut de foarte multe ori, mi se pare una facuta dupa ureche, la plesneala sau cum vreti sa-i mai spuneti, fara implicatii benefice pe termen mediu si lung pentru companie.

6 Comments »

 • Adi said:

  Ce anume face ca strategia sa para facuta la plezneala?

  • LanceR said:

   Faptul ca se intarzie o decizie luata de flota, timp in care Taromul opereaza Airbus, Boeing si ATR cu niste costuri de mentenanta sensibil mai mari decat daca ar fi optat pentru un singur producator.

   Iar compania continua sa piarda bani.

   • Cezar said:

    La un momentdat spuneau ca vor sa uniformizeze, intentionand sa cumpere nus ce avion japonez! Ce se mai aude?

    • LanceR said:

     Din ce scriu si alte site-uri si se vorbeste prin targ, s-ar uniformiza cu Airbus. Numai ca nu se stie exact cand. Sau daca, as adauga eu, ca fara un plan concrect lucrurile se pot schimba in orice moment.

     • Cezar said:

      Pai eu vad ca de Airbus vor sa scape, care-i baiul atunci?

     • LanceR said:

      Scapa de cele doua care sunt foarte vechi si foarte scump de operat. Si se spune ca vor din astea mai noi si mai economice.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.