Tarom nu-si schimba (inca) flota, dar renunta la avioane

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Tarom nu isi va schimba flota destul de imbatranita si pestrita in urmatorii trei ani, insa renunta la mai multe avioane.

Christian Heinzmann, CEO-ul strain al Tarom, a anuntat recent ca nu planuieste sa cumpere avioane noi pentru operatorul nationala pana in 2017.

“Un avion nou, în primii șase ani de viață, nu are nevoie de niciun fel de mentenanță. În acest an, în 2016 și 2017 nu se schimbăm flota. Sunt diverse scenarii, în funcție de potențialele modele de business”, a spus Heinzmann pentru sursazilei.ro.

In acelasi timp, el sustine ca Tarom va renunta la cele doua Airbus A310 din cauza costurilor prea mari ale mentenantei.

“Cele două Airbus A310, în cel mult doi ani, nu vor mai exista în flota TAROM din cauza costurilor de întreținere.”

Pana la plecarea celor doua A310, din flota Tarom a “disparut” singurul Boein 737-800, inmatriculat YR-BGS. Acesta a ajuns deja in flota cehilor de la SmartWings.

Fara a avea, din nou, pretentia unui specialist in domeniu, strategia lui Heinzmann, pe care l-am sustinut de foarte multe ori, mi se pare una facuta dupa ureche, la plesneala sau cum vreti sa-i mai spuneti, fara implicatii benefice pe termen mediu si lung pentru companie.

6
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarLanceRAdi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

Ce anume face ca strategia sa para facuta la plezneala?