Home » Aviatie civila, headline

Tarom se privatizeaza

25 August 2011 One Comment

Guvernul a aprobat, miercuri, strategia de privatizare a Societatii Nationale Transporturi Aeriene Romane “Tarom SA”.

Astfel, va fi pus in vanzare un pachet de actiuni reprezentand 20 la suta din capitalul social al societatii, potrivit angajamentelor asumate cu institutiile financiare internationale, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost mandatat sa intreprinda masurile necesare pentru implementarea Strategiei de Privatizare a Societatii si vanzarea pachetului de actiuni prin metoda ofertei publice secundare initiale (IPO) la Bursa de Valori Bucuresti.

Decizia privind momentul vanzarii va fi luata de Executiv, se precizeaza in comunicat.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu Fondul Monetar International sa vanda prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti pachete de actiuni din mai multe companii de stat, inclusiv Romgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Sursa: Ziare.com

One Comment »

  • George GMT said:

    Cine crede-ti voi ca va cumpara actiuni la o companie care anul trecut a avut pierderi de 80 milioane de euro? Si care pe deasupra este condusa de politruci numiti pe linie politica.Adica care din voi ar avea incredere sa-si dea bani pentru administrare unui politruc? Ultimul director a fost o pipita cu multiple talente, dar care a reusit performanta de pierde 80 de milioane intr-un an…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.