Tarom se privatizeaza

Guvernul a aprobat, miercuri, strategia de privatizare a Societatii Nationale Transporturi Aeriene Romane “Tarom SA”.

Astfel, va fi pus in vanzare un pachet de actiuni reprezentand 20 la suta din capitalul social al societatii, potrivit angajamentelor asumate cu institutiile financiare internationale, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost mandatat sa intreprinda masurile necesare pentru implementarea Strategiei de Privatizare a Societatii si vanzarea pachetului de actiuni prin metoda ofertei publice secundare initiale (IPO) la Bursa de Valori Bucuresti.

Decizia privind momentul vanzarii va fi luata de Executiv, se precizeaza in comunicat.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu Fondul Monetar International sa vanda prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti pachete de actiuni din mai multe companii de stat, inclusiv Romgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Sursa: Ziare.com

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
George GMT Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
George GMT
Guest

Cine crede-ti voi ca va cumpara actiuni la o companie care anul trecut a avut pierderi de 80 milioane de euro? Si care pe deasupra este condusa de politruci numiti pe linie politica.Adica care din voi ar avea incredere sa-si dea bani pentru administrare unui politruc? Ultimul director a fost o pipita cu multiple talente, dar care a reusit performanta de pierde 80 de milioane intr-un an…