Home » Aviatie civila, featured, headline

Tarom vrea sa inchirieze 4 avioane Airbus sau Boeing

15 February 2018 4 Comments

Foto: Wikipedia

Tarom anunta ca vrea sa inchirieze (in sistem dry lease) pana la patru avioane Airbus sau Boeing (ordinea e alfabetica).

Operatorul national vrea ca aeronavele sa fie Airbus A320 sau Boeing B737, de preferinta noi, insa le accepta si pe cele cu cel mult sase ani vechime si care nu au nevoie de verificarea tip C in urmatoarele 24 de luni.

Printre solicitarile pe care Tarom le are pentru viitoarele avioane se numara capacitatea de 160 – 190 de locuri, motoare CFM-56, scaune acoperite cu piele sau piele sintetica sau trei toalete.

Ofertele ar trebui trimise in regim de urgenta pana in data de 26 februarie.

Din punctul meu de vedere, asta e un anunt decent. Tarom are nevoie de avioane si faptul ca vrea pana la 4 bucati arata inclusiv ca se doreste o extindere serioasa a actualei retele.

De asemenea, faptul ca nu-s hotarati daca iau Airbus sau Boeing arata ca uniformizarea flotei ramane un vis indepartat. Nu e neaparat un lucru rau, dar cand esti plin de datorii ar trebui sa te gandesti bine de tot la reducerea costurilor, inclusiv printr-o flota uniforma, care nu ar costa atat de mult de operat.

Ramane sa vedem ce oferte vor fi facute, desi sunt sanse spre zero, si ce va alege Tarom. Cumva inclin sa cred ca se vor duce tot spre B737.

4 Comments »

 • Raptor said:

  Am venit cu A320 al Tărâm din Londra și a fost de rahat zborul.
  Încă de la decolare aparatul pierdea puterea motoarelor și cobora câțiva metri și a făcut ăsta de câteva ori pana am decis sa mă cula și ce o fi o fi. În plus, din când în când mă trezeam cu o zguduire urmată de un fum și miros de fum în aparat, apoi mă culcam la loc cu același gând de fuck off și ce o fi o fi.
  Fetele de la bord deși păreau amabile, se vedea o amabilitate forțată și nu venita de la sine.
  Engleza celeîn care dădea instrucțiuni pasagerilor a fost cea mai rea engleza auzită vreodată, chiar nu am înțeles nimic și Cum fata a început mesajul întâi în engleza și apoi în romana îmi venea sa cer traducere din engleza ei în engleza dacă nu ar fi făcut instrucțiunile și în romana, avea o e glezna care te infiorapid și spusa rapid ca pe poezie.
  La servirea băuturilor nu mi-a plăcut faptul ca nu au fost individuale ci avea un troley cu sticle de băuturi la 2L de parcă erai cu câțiva amici la o băută și daîn sticla din mana în mana, cam ăsta era senzatia, iar pasarelele cam micuțe.
  Mâncarea a fost jalnica, am avut o mâncare interpretată cu ingredienote care nu erau amestecate în procesul de gătire, foarte fierbinte și cu un miros extraordinar de tocanitalieni de spital. În plus casolete cu mâncare nu avea înscrisă data și termenul de valabilitate sau denumirea produsului.

  • Raptor said:

   Îmi cer scuze pentru greșelile de ortografie, am scris de pe un alt telefon.

 • Octavian said:

  TAROM vrea să închirieze avioane Boeing sau Airbus cu 160-190 locuri… Nivelul incompetenței la ăștia a atins cote inimaginabile. Ce altceva decât Boeing sau Airbus ar putea închiria? Comac-ul chinezesc care este necertificat și nefuncțional încă. Poate ceva Sukhoi sau Iliușin pe care nici un lesor nu le are în stoc, iar la nivelul producției rusești de avioane de capacitate 4 avioane înseamnă o cifră egală cu producția pe un an. Bombardier si Embraer nu fac asa mari. Puteau să zică vrem sa închiriem 4 avioane fara sa mai zica brand-ul ca se subintelege. Pun pariu ca nimeni de la TAROM nu stie ca nu au de unde alege decat decat Airbus sau Boeing.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.