Home » Aviatie civila, featured, headline

Tarom vrea trei avioane pentru doua curse lung curier

5 August 2017 No Comment

Foto: wikipedia

Compania Tarom a lansat oficial procedura de achizitie a trei aeronave widebody pe care intentioneaza sa le foloseasca pentru doua noi curse pe distante lungi.

Din comunicatul operatorului national aflam ca sunt dorite “avioane widebody, echipate cu 2 motoare, ‘sisterships’, generatie actuala cu cel mai mic cost posibil de combustibil pe cursa si/sau pe loc oferit, cu un numar de locuri intre 225 si 270, in doua sau trei clase (toate aeronavele oferite in configuratie similara) si care pot parcurge minim 5.200 nm”, adica vreo 9.600 de kilometri.

Tarom accepta si avioane sh, daca oferta e buna, in conditii specificand ca vrea ca cele trei bucati sa fie “nu mai vechi de anul 2012, cu cel mai mic cost posibil de mentenanta si cea mai scurta durata de imobilizare a aeronavei in lucrari de intretinere tehnica programata”.

Ofertele trebuie trimise pe adresa postei la Tarom pana la finalul lunii august.

Bon, hai sa vedem cum stam. Tarom pare ca forteaza cursele pe distante lungi la presiunea guvernului, Cuc de la Transporturi facandu-si parca un titlu de glorie din asta.

Ma bucur mult sa vad ca au renuntat la planul initial anuntat de ministru, cel cu numai doua avioane. Deci cineva a realizat ca avioanele se mai defecteaza si ca au nevoie de cel putin o rezerva. Eu unul as fi optat pentru cel putin patru avioane, dar trei sunt mai bune decat doua.

Noile curse vor fi spre SUA si China, dupa cum a declarat tot ministrul de mai multe ori. Mie mi se pare o aventura periculoasa si inutila, Tarom putandu-se dezvolta pe alte paliere cu banii investiti in aceste trei avioane. Sper totusi sa ma insel si cursele astea doua sa fie inceputul succesului pentru companie.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.