Home » Aviatie militara, featured, headline

Termenul de livrare a primelor avioane F-16 a fost intarziat putin

9 February 2015 No Comment

f16 mig 21Fortele Aeriene Romane vor astepta aproape doi ani, incepand de acum, in cel mai optimist scenariu, sosirea primelor avioane F-16.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca primele F-16 “romanesti” ar urma sa ajunga in tara la sfarsitul anului 2016. Daca livrarea va fi la fel de “exacta” ca cea a ultimului Spartan, ne putem astepta la macar un an de intarziere fata de acest termen.

Bine, n-am sa mai fiu rautacios si, inainte de a reda declaratia ministrului Dusa, am sa remarc faptul ca acesta a spus ca sase din cele 12 F-16 “romanesti” chiar zboara prin Portugalia, avandu-i la mansa pe cei trei piloti romani care au inceput cursul de trecere pe Falcon.

“Continuam programul de inzestrare cu avioane de vanatoare F-16, sase din cele 12 pe care le achizitionam sunt modernizate si pilotii nostri, inginerii si tehnicienii pe care ii avem plecati in Portugalia se instruiesc deja pe aceste avioane, iar pilotii au trecut de la prima etapa, de acomodare cu zborul, la actiuni aer-sol. Un nou contingent de piloti si personal tehnic vor pleca in Portugalia la pregatire. Urmeaza ca pilotii nostri sa urmeze un alt stagiu de pregatire in SUA, iar spre sfarsitul anului 2016 vom avea in tara si primele avioane F-16”, a spus Dusa.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.