Home » Aviatie militara, featured, headline

The s… just got real: Rusia a trimis Su-35 in Siria

2 February 2016 9 Comments

su35Asa cum se astepta si anticipa, Rusia a trimis recent patru avioane Su-35S in Siria, pentru misiuni de lupta si promovare la export.

Cele patru avioane executa misiuni de escorta a bombardierelor care aplica lovituri aeriene “teroristilor”, insa foarte probabil nu fac altceva decat sa testeze ce e de testat in conditii reale de conflict.

Agentia Interfax scrie ca este vorba despre avioane “proaspete”, din cele livrate in ultimele luni ale anului trecut.

Asa cum am mai scris aici, mie mi se pare ca rusii risca destul de mult, desi nu ma indoiesc ca vor utiliza Su-35S doar in conditii de maxima siguranta pentru avion.

Risca mult pentru ca au putine, pentru ca se chinuie cu ele la export, iar in caz de conflict cu gravitatia din diverse motive, de la gloante rebele si ratacite pana la probleme mecanice, as crede ca singurul contract de export va fi cel chinez.

Pe de alta parte, daca totul va decurge bine, nu ma indoiesc ca Su-35S va primi un rol tot mai amplu in misiunile din Siria. Asa cum nu ma indoiesc nici de faptul ca turcii, americanii si cine mai zboara pe-acolo il vor observa si testa destul de serios.

9 Comments »

 • Jap said:

  Parcă acum 2 luni am zis că ivanii (’35) și chinezii (j-31)vor venii în siria și mai luat la mișto,văd cămi dai dreptate pînă la urmă. Crezi că ivanii lau făcut doar pt. Paris air șou,e o pîine de mîncat în siria,cum ai zis și tu. De riscat nu riscă nimic fratelo, TURCII N-AU CU CE. Asta nui su-24,ie dă best of dă best mîncațiaș. Chinezii au fost primii care lau cumparat iar iadul e plin de draci care jinduiesc după el. Forța fie cu tine.

  • LanceR said:

   Te-am luat la misto pe buna dreptate, acum doua luni nu se punea problema ca Su-35S sa mearga in Siria. Asa cum te iau acum, ca J-31 nici macar nu e operational, asa ca e imposibil sa ajunga in Siria.

   De riscat nu risca pentru ca turcii ar da jos vreun Su-35, ci pentru ca l-ar putea da jos barbosii aia cu prastii de la sol. Americanii au invatat lectia asta in Serbia, poate o sa invete si Putin in Siria 🙂

   De cumparat Su-35 eu ma indoiesc ca vor mai fi comenzi serioase. Daca vine Myanmar si cumpara 8 avioane e pistol cu apa cand Rafale si Eurofighter se vand la export cu zecile.

 • Jap said:

  Se punea ‘problema’ săl trimite în siria dar nai aflat tu,iar despre j-31 mai așteaptă puţin.

  • LanceR said:

   Prietene, J-31 e prototip. Daca tot ai vise umede cu chinezii puteai sa zici de J-20, care a trecut la productia de preserie.

   • Cezar said:

    My friend, hai sa-ti spun una tare! Din primavara in Syria o sa apara IAR 95! Este ca p’asta n’o stiai? 🙂 Mai asteapta nitel!

 • Mig-21 LanceR said:

  su35… partz. s-au kkt toti pe ei de frica datorita lui su 35 partz. nu valoreaza nimic, poate doar in ochii rusilor… ma gandesc k vor sa-l testeze, nu sa dea cu el de pamant…

 • Jap said:

  @mig 21.de la începutul anului sau pierdut 2f-16,culmea chiar pe timp de pace. @lancer.amigo j-31 a trecut de la stadiul de prototip-teste la serie,păcat că nai aflat pînă acum. Forța fie cu tine.

 • LanceR said:

  Jap, iar visezi 🙂

 • jap said:

  Nu.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.