Home » Aviatie civila, featured, headline

Tiriac si o banca au donat cate un avion pentru misiunile de urgentaIon Tiriac and a bank donated two airplanes for emergency missions

28 January 2014 One Comment

tiriac_Omul de afaceri Ion Tiriac si o banca comerciala au donat cate un avion pentru a fi folosite in misiunile umanitare de urgenta. Cele doua aparate vor ajunge in flota Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost cel care a dezvaluit, in comandamentul de iarna de la Guvern, acest gest.

“Astazi, cineva a hotarat sa faca un gest onorabil si sa doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviatie. Domnul ministru Arafat, impreuna cu Inspectoratul General de Aviatie, dupa ce intocmiti documentele, va rog sa faceti public acest lucru, pentru ca acest gest va salva in viitor foarte multe vieti”, a transmis Dragnea, potrivit Mediafax.

Ulterior, intrebat de jurnalistii prezenti la Guvern despre cine este vorba, vicepremierul a precizat ca este vorba despre doua avioane, unul donat de o persoana fizica iar celalalt de o banca, cele doua donatii neavand legatura intre ele.

Dupa si mai multe insistente, Dragnea a recunoscut ca un avion a fost donat de Ion Tiriac.

Deoarece e greu de crezut ca Tiriac a cumparat un avion in ultimele zile special pentru a-l dona, foarte probabil acesta s-a despartit de unul din aparatele din flota Tiriac Air, care cuprinde un Cessna 560 Citation V , un Gulfstream Aerospace G200 si un Bombardier BD-700-1A11 Global 5000, toate echipate pentru transport VIP.

Cum Bombardier-ul este totusi destul de mare si, spun eu, scump de operat comparativ cu celelalte doua, as spune ca in dotarea I.G.Av. va ajunge Cessna Citation V inmatriculat YR-TIC. Sau poate o fi vreun avion nou-nout, cine stie?

tiriac_Businessman Ion Tiriac and a commercial bank donated two airplanes wich will be used in humanitarian emergency missions. The two planes will be in the Ministry of Interior’s General Aviation Inspectorate fleet.

The information was revealed in a Goverment emergency meeting on Monday.

It wasn’t said what type of airplanes were donated, only thing “slipped” about the two planes is that they are “turbojets”.

One Comment »

  • Jap said:

    Dacă este adevarat e ok. iar reclama este sufletul comertului.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.