Home » Aviatia Militara din Romania, Aviatie militara, featured, headline

Top Gun de Romania: Low pass cu MiG-21 la Campia Turzii | Video

24 August 2013 2 Comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERAO scena desprinsa parca din filmul Top Gun a fost surprinsa recent la baza aeriana de la Campia Turzii, un avion MiG-21 LanceR survoland turnul de control asa cum Tom Cruise – “Maverick” – a facut-o cu al sau F-14 in celebra productie americana.

De aceasta data a fost pe bune si a fost extrem de spectaculos.

Pentru ca la “ziua portilor deschise” de la Campia Turzii o parte a jurnalistilor au avut acces in zona turnului de control, pilotul MiG-ului a decis sa le ofere acestora senzatii destul de tari.

Astfel, el a trecut foarte jos (sa fi fost 10 metri inaltime?) pe langa turnul de control, deasupra bretelei de rulaj. Dupa cateva viraje stranse, a repetat manevra.

Ce a iesit e mai tare ca orice film iar clipul video e mai jos:

Cu multumiri speciale adresate lui Zet Art, cel care a suprins cele doua treceri ale LanceR-ului.

2 Comments »

 • mig21lancer said:

  Tot respectul pentru pilotii romani! Pacat de numarul mic de ore de zbor si de ‘nesansa’ ca pilotii mai mici nu vor mai apuca sa faca asemenea manavre din cauza asta!
  By the way , dl Admin: cea de-a doua trecere nu e chiar un ‘low pass’ ci mai degraba un ‘overhead’… Dl ‘Gica’ de la Fl.86 le face mai spectaculoase…(parerea mea, proprie si personala! 🙂 )

  • Admin said:

   Eh, cum ai spus si tu, nu e chiar un low pass, depinde cum privesti. Oricum, nu stiu daca are rost sa ne pierdem in asemenea detelii. Eu i-as spune o trecere pentru fotografi 🙂

   Iar domnul Gica nu prea are rival la acrobatia cu 21. Cel putin pentru mine.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.