Tragedie la Clinceni: Doi parasutisti au murit, al treilea a fost ranit

Clipboard01Tragedie la Aerodromul Clinceni, acolo unde un parasutist a murit, iar alti doi au fost raniti in urma unei coliziuni in aer.

UPDATE: Femeia care executase zborul in tandem in calitate de pasager a murit si ea, duminica seara, la spital.

Din primele informatii, a fost vorba despre doua salturi concomitente, unul in tandem si unul solo. In zborul in tandem se afla o pasagera alaturi de un instructor foarte experimentat, in timp ce solo era un parasutist incepator, cu mai putin de o suta de salturi la activ.

La un moment dat, la aproxitativ 100 de metri deasupra solului, cele doua parasute s-au incurcat din motive evident necunoscute, iar cei trei oameni au cazut in spirala, lovindu-se puternic de sol.

In urma impactului, parasutistul neexperimentat si-a pierdut viata, instructorul a ajuns in stare critica la spital, iar pasagera din zborul in tandem a suferit rani care nu ii ameninta viata.

9
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRAdi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

Motivul nu e evident necunoscut, cine era la fata locului si a vazut scena evident il stie: indisciplina in zbor si nerespectarea distantelor de siguranta. Din pacate salturile la TNT Brothers sufera cronic de asa ceva, inclusiv pilotul care efectueaza lansarile, totul cu ingaduinta conducerii Aeroclubului care conduce operatiunile de zbor.

Adi
Guest
Adi

Nu pot comenta mai mult, in nici un caz aici (e loc public).

Adi
Guest
Adi

Problema e ancheta in curs care chiar imi doresc sa clarifice circumstantele fara sa se poata pune in discutie integritatea in nici un fel, nici prin “scurgeri in presa”. Singura informatie importanta in acest moment e in comunicatul parchetului: “La aceeasi data, in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului, prevazute de art. 192 Cod penal, art.196 Cod penal si art.98 din OUG 29/1997… Read more »