Tu-22 si Su-27, interceptate deasupra Marii Baltice | Foto

Su-27-interceptedMinisterul Apararii din Franta a dat publicitatii o serie de imagini fabuloase, avioanele Armee de l’Air aflate in misiune in tarile baltice interceptand mai multe aparate rusesti, printre care se numara Tu-22 sau Su-27, deasupra marii.

Fortele Aeriene Franceze au preluat misiunea de politie aeriana din tarile baltice, asa numita Baltic Quick Reaction Alert la sfarsitul lunii aprilie, inlocuindu-i pe danezi.

Pe aeroportul Siauliai, din Lituania, au fost trimise patru aparate Mirage F-1CR, insotite de un personal format din 80 de persoane. Si chiar daca nu au decat o luna si jumatate de la sosirea in zona baltica, francezii au avut deja o serie de intalniri extrem de apropiate cu rusii.

Recent, Finlanda a acuzat Rusia ca i-a violat spatiul aerian, doua bombardiere Tu-22 insotite de doua avioane multirol Su-27 intrand in spatiul aerian al nordicilor. Evident, rusii au negat, precizand ca avioanele lor au intreprins misiuni in spatiul aerian international.

In intampinarea rusilor au fost ridicate in are aparatele Mirage din Lituania, insa au fost prezenti la datorie si Grifonii suedezi, cei acuzati cu putin timp in urma ca ar permis un viol rusesc.

Din fotografiile francezilor se disting usor rusii, care au trimis in zona, Tu-22, Su-27, asa cum am spus, dar si Su-24 sau AWACS-ul autohton, Beriev A-50.

Iata, mai jos, imaginile:

Foto via The Aviationist si Armee de l’Air

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.