Home » Aviatie militara, featured, headline

Turcia ar putea primi interzis la F-35

30 April 2018 One Comment

Foto: USAF

Intentia Turciei de a cumpara peste 100 de avioane de generatia V, F-35A, ar putea ramane la acest stadiu, un grup de politicieni americani initiind un proiect legislativ pentru a bloca vanzarea.

Doi senatori republicani si unul democrat au depus proiectul de lege prin care se poate bloca vanzarea de F-35 catre Turcia.

Ei vor sa se asigure, astfel, ca Ankara nu va afecta interoperabilitatea din cadrul NATO si, mai ales, ca nu va facilita accesul Rusiei la tehnologia din cadrul programului F-35.

Vizata este, desigur, achizitia sistemelor antiaeriene S-400 din Rusia, sisteme pe care Turcia planuieste sa le integreze in sistemul de aparare al tarii alaturi de avioanele F-35.

Sunt suspiciuni intemeiate ca, odata integrate in sistemul de aparare turcesc, avioanele nu vor mai avea secrete pentru rusi, care vor sti exact cat de eficient e S-400 impotriva aparatelor de generatia V, dar si cum il pot imbunatati.

Senatorii ii lasa o portita presedintelui Statelor Unite, care poate autoriza vanzarea, dar isi asuma raspunderea completa pentru ea.

Turcia ar trebui sa cumpere 116 avioane F-35A, primele livrari fiind programate chiar in acest an. Ramane insa de vazut daca oamenii lui Tayyip isi vor mai primi aparatele.

De asemenea, turcii ar fi trebuit sa aiba un centru regional de mentenanta, insa si acesta este amenintat de proiectul de lege, senatorii dorind blocarea oricarui transfer tehnologic.

One Comment »

  • gabriel neacsu said:

    Ar fi culmea sa le primeasca , era de asteptat ca yankeii sa le blocheze accesul la F-35. Sunt curios daca se intampla asta care v-a fi raspunsul lui Erdogan. Poate ii inlocuieste pe hindusi in programul Su-57 , ca tot se zvoneste ca aia s-au cam plictisit de minciunile ivanilori.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.