Un An-2 a aterizat fortat in Prahova

Un avion utilitar de tipul An-2, apartinand companiei AeroGetic, a aterizat fortat, luni 23 aprilie, pe un camp din judetul Prahova.

Antonovul decolase de langa aerodromul Sirna si trebuia sa imprastie ierbicide deasupra padurii din apropiere, insa din cauza unor probleme a aterizat fortat langa localitatea Ciupelnita.

Indicatorii de bord au aratat temperaturi care impuneau aterizarea de urgenta, asa ca pilotul a actionat in consecinta. Numai ca, din cauza terenului accidentat, manevra nu a fost tocmai lina.

“A fost o aterizare forțată a unui avion de tip An-2. Pilotul se pregătea pentru executarea unei misiuni de stropire şi de tratamente aviochimice. A fost o aterizare forțată din cauza terenului. Nimeni nu a pățit nimic. În timpul zborului, indicatorii de la bord au arătat temperaturi care impuneau aterizarea. Am procedat în consecință, însă, din cauza terenului extrem de accidentat, aterizarea nu a fost una standard, iar avionul a făcut mișcări bruște“”, a spus Daniel Preda, persoana de contact din cadrul SC AERO GETIC SRL, pentru Adevarul.

Se pare ca aparatul a fost avariat destul de mult in urma acestei manevre, insa cele doua persoane care se aflau la bord au scapat nevatamate.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
adminCristian GIrica Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cristian GIrica
Guest

Jurnalisti de nici un leu ce sunteti, mai documentati-va, caci AN2-ul nu a decolat de pe Aerodromul Sirna! A decolat de langa!