Un An-2 a aterizat fortat in Prahova

Un avion utilitar de tipul An-2, apartinand companiei AeroGetic, a aterizat fortat, luni 23 aprilie, pe un camp din judetul Prahova.

Antonovul decolase de langa aerodromul Sirna si trebuia sa imprastie ierbicide deasupra padurii din apropiere, insa din cauza unor probleme a aterizat fortat langa localitatea Ciupelnita.

Indicatorii de bord au aratat temperaturi care impuneau aterizarea de urgenta, asa ca pilotul a actionat in consecinta. Numai ca, din cauza terenului accidentat, manevra nu a fost tocmai lina.

“A fost o aterizare forțată a unui avion de tip An-2. Pilotul se pregătea pentru executarea unei misiuni de stropire şi de tratamente aviochimice. A fost o aterizare forțată din cauza terenului. Nimeni nu a pățit nimic. În timpul zborului, indicatorii de la bord au arătat temperaturi care impuneau aterizarea. Am procedat în consecință, însă, din cauza terenului extrem de accidentat, aterizarea nu a fost una standard, iar avionul a făcut mișcări bruște“”, a spus Daniel Preda, persoana de contact din cadrul SC AERO GETIC SRL, pentru Adevarul.

Se pare ca aparatul a fost avariat destul de mult in urma acestei manevre, insa cele doua persoane care se aflau la bord au scapat nevatamate.

2 thoughts on “Un An-2 a aterizat fortat in Prahova

  1. Foarte buna precizarea, chiar daca tonalitatea nu e tocmai potrivita. Ne-am documentat, cu ajutorul dvs., si am corectat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.