Home » Aviatie civila, featured, headline

Un ATR 72 al AirAsia s-a prabusit in Taiwan | Video

4 February 2015 No Comment

avionUn avion ATR 72 al companiei AirAsia s-a prabusit marti dimineata in raul Keelung, din Taiwan. Ce este iesit din comun la aceasta tragedie este faptul ca ultima ei parte, cea mai dramatica, a fost filmata intr-un mod de-a dreptul spectaculos.

Cursa GE235 a celor de la AirAsia a decolat de pe aeroportul Taipei Songshan la ora locala 10:53. In mai putin de patru minute, avionul se prabusea ]n rau.

Inainte de prabusire, aeronava a lovit un pod si a avariat un autoturism care circula in zona. Acela a fost, de fapt, si momentul filmat, cu ATR-ul iesind dintre cladiri si inclinandu-se periculos pe stanga.

In mod surprinzator, 15 persoane din cele 58 aflate la bord au supravietuit.

Jurnalistii locali sustin ca, inainte de prabusire, avionul a “ratat” de putin o cladire de apartamente, trecand la numai cativa metri de aceasta.

As spune ca, la cum s-a inclinat avionul in ultima parte a zborului, pilotii au incercat sa-l prabuseasca in rau. Fie pentru a limita victimele colaterale, altele fiind proportiile dezastrului daca s-ar fi prabusit pe o autostrada aglomerata, fie pentru a avea o infirma sansa de a supravietui.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.