Home » Aviatie civila, featured, headline

Un avion Blue Air a ratat aterizarea pe aeroportul din Catania

4 January 2018 One Comment

Foto: Kelvin Jahae/ Planespotters

Un Boeing B737-400 al companiei Blue Air a ratat aterizarea pe aeroportul din Catania si a fost redirectionat spre Palermo din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Aeronava inmatriculata YR-BAU efectua cursa 0B2945, intre Bacau si Catania, si a avut probleme destul de aproape de destinatie.

Am decis sa refacem articolul initial dupa clarificarile aduse de catre cei de la Blue Air, care au lasat totusi unele intrebari fara raspuns.

Prin urmare, compania sustine ca “din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinaţia Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranţă. Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-şi întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât şi turbulenţele severe în apropierea aeroportului. Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava şi-a continuat zborul cu destinaţia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania – Bacău.”

Referitor la aterizarea ratata de la catania, Blue Air mai spune ca:

– în niciun moment zborului, siguranța pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă în pericol.
– aeronava nu a fost și nu a declarat aterizare de urgență / stare de urgență / situație de urgență.
– apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfășurat conform procedurilor standard, fără nicio deviere, iar comandantul, experimentând condițiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare și redirecționarea spre aeroportul de rezervă Palermo.
– aeronava este în stare tehnică optimă pentru zbor și nu a experimentat niciun fel de defect tehnic sau de altă natură în timpul zborului sau al aterizării. În acest moment, aeronava este în cursă, cu pasagerii care aveau cursă de la Catania spre Bacău.

Cu toate acestea, pe aeroportul din Palermo au intervenit paramedicii italieni in avion, ceea ce ma face sa cred lucrurile n-au decurs chiar atat de linistit.

YR-BAU este un Boeing 737-400 ce are deja 26 de ani si jumatate de cand zboara. A ajuns in flota Blue Air in aprilie 2015.

One Comment »

 • Raptor said:

  M-ar interesa si discutiile moldovenilor cand s-au vazut cu rudele in aIeroport si povestindu-le acestora:
  – Ba Vasilii, ba. Sa vezi shi facuram, ba, ca cand ne apropiam de airoport o lua airoplanu la vale de nu videam dicat in jos, auzi.
  – Pai si chilotii shi facuta ba Mitica?
  – Fura cu triaba sa opriasca aricioplanu, daca-i videai… ierau uzi toti chilotii din aricioplan cand ne opriram. In viata mea nu mai ma dau cu aricioplanu’, iau autocaru pan’ la Bucale cand ma introrc in tara.

  :))

  @Jap, tu pe unde umblai la ura incidentului? Ai martori care sa confirme ca nu ai fost implicat? Sau le faceai rusilor din Latakia mausoleu?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.