Home » Aviatie civila, headline

Un avion Tarom a luat foc in timpul zborului

17 June 2011 No Comment

O aeronava apartinand companiei Tarom a luat foc in timpul zborului, la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul international din Budapesta.

Unul din motoarele aparatului Tarom ar fi luat foc imediat dupa decolare. Pilotii au anuntat turnul de control si avionul a revenit la sol in siguranta, niciunul din cei 37 de pasageri nefiind raniti.

Din primele informatii, este vorba de un aparat ATR 42-500, folosit de Tarom pe ruta Bucuresti – Budapesta.

Conform lui Emil Dobrovolschi, oficial al companiei romanesti “echipajul a simtit vibratii puternice la un motor, imediat dupa decolare, la o altitudine de aproximativ 350 de metri. Abia dupa acest moment motorul a luat foc, iar pilotii au declansat procedura de urgenta. Ei au cerut revenirea la sol si au solicitat asistenta speciala, respectiv ambulante si echipaje ale pompierilor, care sa fie pregatite pentru incendiu”, dupa cum informeaza stirileprotv.ro.

Urmeaza ca in cel mai scurt timp Taromul sa aduca o alta aeronava la Budapesta pentru a-i prelua pe pasagerii care sunt in acest moment blocati pe aeroport.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.