Home » Aviatie civila, featured, headline

Un avion ultrausor a aterizat fortat langa Alba Iulia | Foto

22 June 2013 No Comment

ulm albaUn avion ultrausor a aterizat fortat in zona localitatii Teleac, de langa Alba Iulia, din cauza unor probleme la motor. Pilotul a scapat cu viata, el avand doar o fractura la antebratul stang.

Potrivit alba24.ro, pilotul in cauza este un om de afaceri in varsta de 56 de ani, Zaharie Groza pe numele lui. Acesta amenajase in zona localitatii Teleaca o pista pentru avioanele ultrausoare.

Din primele informatii, o probolema a motorului, care s-a oprit, l-a determinat pe acesta sa incerce sa aterizeze fortat. La fata locului s-au deplasat politisti si medici.

“La ora 19.26, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că, pe raza localităţii Teleac s-a prăbuşit un avion de mici dimensiuni.

La faţa locului s-a deplasat echipa complexă de cercetare formată din poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale, Criminalistic, Transporturi şi ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care au constatat că pe păşunea localităţii Teleac, la circa 20 metri de malul stâng râului Mureş şi 10 metri de drumul de hotar care duce la fosta balastieră, se afla prăbuşit un avion ultrauşor prevăzut cu două locuri.

Pilotul acestuia, G.Z., de 56 de ani, din Alba Iulia, acuza dureri la nivelul braţului stâng. O echipă SMURD Alba care s-a deplasat la faţa locului, a acordat îngrijiri medicale pilotului şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba unde a rămas internat, având fracturi la nivelul antebraţului stâng.
Din primele cercetări efectuate s-a constatat că vineri după-amiaza pilotul a efectuat mai multe zboruri deasupra municipiului Alba Iulia, iar, la un moment dat, din cauza unei defecţiuni la motor, a încercat o manevră de aterizare forţată pe terenul din apropierea hangarului său.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pilotul deţine autorizaţie de zbor.

În cauză cercetările sunt continuate, în acest sens fiind anunţat Centrul de Investigare şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor, care urmează să trimită la faţa locului specialişti pentru a stabili cauzele producerii accidentului”, se arata intr-un comunicat al IPJ Alba.

Aparatul de zbor, un ULM tip Fly Synthesis Storch inmatriculat YR-5277, a suferit avarii, insa poate fi reparat.

Foto: alba24.ro

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.